Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Drie consortiums willen nieuwe stadion Heracles bouwen

Geplaatst op 27 maart 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De ontwikkeling van een nieuw stadion voor Heracles Almelo heeft de belangstelling van drie consortiums. Het gaat om BAM, het drietal Van Wijnen, Trebbe Bouw en Friso Bouwgroep, en ten slotte VolkerWessels met Dura Vermeer en Bramer. De Almelose eredivisionist, die zich vorige week voor het eerst in haar geschiedenis voor de bekerfinale wist te plaatsen, zoekt een krachtige partner met wie samen een nieuw stadion gerealiseerd kan worden.

‘Door de positieve ontwikkeling van de club past het huidige stadion niet meer bij alle toeloop die we krijgen. Daarom hebben we de ambitie om in een nieuw stadion te gaan spelen met plaats voor 15.000 supporters,’ geeft Nico-Jan Hoogma aan, algemeen directeur van de bekerfinalist. ‘De drie consortia hebben aangegeven interesse te hebben om de bouw en exploitatie ter hand te nemen. Zij zijn nu aan de slag om hun plannen uit te werken op basis van ons programma van eisen, en ze zullen deze in mei aan ons presenteren.’

Een onafhankelijke selectiecommissie, met daarin klinkende namen: oud-burgemeester van Almelo Menno Knip, oud-burgemeester van Hardenberg Bert Meulman, bekende voetbalbestuurders Arie van Eijden en Henk Kesler, aangevuld met William Pingen (oud-wethouder in Almelo en voorzitter van deze selectiecommissie), Ron Francis (financieel directeur betaald voetbal KNVB), Gerard Assen (Projectontwikkelaar en voormalig vice-voorzitter Heracles Almelo) en Eric Lahaye (oud bankier ABN AMRO), zal de plannen beoordelen en advies uitbrengen aan Heracles Almelo. Het winnende consortium zal de bouw en exploitatie mogen uitvoeren van een stadion dat aansluit bij de stad Almelo en op maat is voor een solide middenmoter van de eredivisie.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief