Maandag 17 februari 2020
Twentesport

Een helft genoeg voor herrijzenis van Heracles Almelo

Geplaatst op 13 maart 2016 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Op basis van een van heilig vuur vlammende en van zinderende hartstocht fonkelende tweede helft heeft Heracles thuis tegen Cambuur drie doelpunten en – belangrijker nog-  drie wedstrijdpunten bij laten schrijven. Het werd 3-1 door treffers van Wout Weghorst, Robin Gosens en Iliass Bel Hassani, nadat het niet voor niets in degradatienood verkerende Cambuur vóór rust op 0-1 was gekomen door een uit de lucht vallende goal van Jackie Byrne.

Heracles paste zich in de eerste helft aan het ‘we doen maar wat’-voetbal van Cambuur aan. Terwijl er na vier nederlagen op rij toch alle reden was voor passie en agressie in het spel. De  dramatische aanpassing leidde tot een deerniswekkende vertoning vanwege de aanhoudende fouten in wat een misverstandenmatch leek te worden.

Het was eerder onkunde dan onwil, maar dat veranderde na 45 minuten sjokken en sjouwen op het kunstgras in Almelo niks aan de feiten. Niettemin waren de beste kansen voor de thuisploeg, maar met name puntspeler Weghorst ontbeerde de overtuiging in de afronding en een listig bedoelde lob van Thomas Bruns eindigde op het dak van het doel.

In de tweede helft was alles anders, om te beginnen de teamspirit en de beleving. Het hielp dat Weghorst kort na het tussentijdse kleedkamerbezoek der beide teams wél een kans verzilverde door in een rebound doel te treffen.

De ban was gebroken en Heracles herboren; de kansen om op voorsprong te komen stapelden zich op en het was wachten op de meer dan verdiende 2-1. Dat gebeurde opnieuw via Weghorst, maar zulks geschiedde in buitenspelpositie. Een klein kwartier voor het einde nam de voor Darri ingevallen Gosens de wel geldige nummer twee voor zijn rekening met een geplaatst streepschot waar doelman Nienhuis van Cambuur geen weerwoord op had.

Uiteraard moest Cambuur, dat zich tot dan tot tegenhouden en ontregelen had beperkt, uit de schulp komen, maar de beslissende derde goal van Heracles viel uit de hierdoor ontstane vrije ruimte die door Bel Hassani werd benut om doeltreffend striemzuchtig uit te halen; verwoestend én bevrijdend.

Heracles staat nu op een zesde plaats en kijkt we naar boven.

 

Heracles Almelo – SC Cambuur 3-1 (0-1)
Scoreverloop: 32. Byrne 0-1, 48. Weghorst 1-1, 76. Gosens, 92. Bel Hassani 3-1.
Heracles Almelo: Castro, Te Wierik, Zomer, Fledderus, Bruns (78. Van Ooijen), Droste, Pelupessy, Bel Hassani, Navratil (86. Garçia), Weghorst, Darri (62. Gosens).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief