Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Europese droom voor Heracles bijna over

Geplaatst op 2 mei 2012 door   ·   Geen reacties

ROTTERDAM – Voor Heracles Almelo zijn de kansen op een Europees avontuur tot een minimum beperkt. Na de 4-1 nederlaag bij Feyenoord zijn de play-offs buiten bereik geraakt, terwijl Feyenoord de eindnotering op plek twee in eigen hand heeft. Wanneer PSV alsnog als tweede eindigt, dan heeft Heracles zich geplaatst voor Europa League-voetbal.

Hoewel Peter Bosz doelde op het helpen van PSV, beleefde Heracles in de Kuip een kansloze missie. Al na tien minuten opende Otman Bakkal de score. Pas op slag van rust noteerde Heracles zijn eerste kans, toen een schot van Ninos Gouriye op de vuisten van Erwin Mulder stuitte. Hoewel de marge lang minimaal bleef, werd het pleit na de rust in een klein kwartiertje beslecht. Jerson Cabral maakte de 2-0, waarna Sekou Cissé en Ruben Schaken het duel vroegtijdig beslisten. Willie Overtoom redde twintig minuten voor het laatste fluitsignaal de eer met de enige Almelose treffer.

Bosz hoopte vooraf op een laatste mogelijkheid de play-offs te bereiken in het slotduel tegen NEC, maar die kans is verkeken. Het duel van zondag zal voor de Almeloërs een formaliteit worden. Heracles kijkt dan vooral met argusogen naar SC Heerenveen – Feyenoord en Excelsior – PSV, in de hoop dat de Eindhovenaren nog de tweede plek behalen, waardoor het seizoen voor Heracles alsnog een fraaie bekroning krijgt.

Feyenoord – Heracles Almelo 4-1 (1-0)
Scoreverloop:
11. Bakkal 1-0, 53. Cabral 2-0, 64. Cissé 3-0, 65. Schaken 4-0, 72. Overtoom 4-1.
Scheidsrechter: Bossen
Geel: Quansah en Rienstra (Heracles Almelo).
Feyenoord: Mulder, Leerdam, De Vrij, Vlaar (89. Nelom), Martins Indi, El Ahmadi, Clasie (70. Mokotjo), Bakkal, Cabral, Schaken, Cissé (82. Manu)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers (46. Te Wierik), Rienstra, Van der Linden, Davidson, Quansah, Overtoom, Bruns (68. Belterman), Gouriye (74. Pedro), Armenteros, Everton

Archieffoto: Willie Overtoom (Bert Letteboer)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief