Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Excelsior – Heracles Almelo 0-2 (0-1) – Analyse door Theo Ruizenaar

Geplaatst op 22 oktober 2011 door   ·   1 Reactie

‘Ik vond de wedstrijd dramatisch, niet om aan te gluren. Het was een duel tussen een ploeg die niet beter kan, Excelsior en Heracles dat zich daarin liet meeslepen. Wanneer Heracles het normale niveau haalt, wint het met ruimte cijfers, maar vandaag leek het wel of de ploeg zich in slaap liet sussen.

Bij Heracles is er wel vaker een verschil tussen uit en thuis. Wanneer deze wedstrijd in Almelo was gespeeld, dan was het misschien wel 5-0 of 6-0 geworden. Daar heeft Heracles de kwaliteiten voor. Nu waren er nauwelijks kansen en kwam Heracles eigenlijk uit het niets op voorsprong. Excelsior heeft natuurlijk niet echt veel zelfvertrouwen. Heracles leek niet echt geïnspireerd door dit duel. Alsof er iets in de groep zat van ‘komt wel goed’. Dat kwam het ook wel, maar het gebeurde niet op de manier die je van Heracles gewend bent. Die ploeg heeft toch kwaliteit, met name voorin en daar was vandaag niets van te zien.

De enige die zich wist te onderscheiden was Remko Pasveer. Hij verrichtte een knappe redding toen het nog 0-0 was. Gaat dat schot van Oost er in, dan wordt het nog heel lastig, zeker omdat Excelsior zo veel terugzakt. Voor de rest is hij ook niet echt op de proef gesteld. Ik wil niet zeggen dat het een wanvertoning was, dat is een groot woord, maar dit is niet het Heracles wat ik gewend ben. Normaal is het een ploeg met veel dynamiek nu ging de ploeg mee in de malaisse.

Ik begreep dat het de eerste uitoverwinning was. Thuis is de ploeg heel sterk. Er is geen enkele ploeg die graag op bezoek gaat in Almelo. Dan speel je uit tegen het kleinste jongetje van de klas en win je met 2-0, maar had het ook zomaar 1-0 kunnen worden. Daarmee zou de ploeg zichzelf ernstig te kort gedaan hebben.

Ik geef de wedstrijd een 4 wat amusementswaarde betreft. Een man van de wedstrijd heb ik niet verkozen. Daar voor vond ik bijvoorbeeld die ene redding van Pasveer weer niet voldoende. Sterren heb ik om diezelfde reden ook niet toegekend. Ik hoop Heracles nog eens te zien in een wedstrijd die dan zodanig is, dat ik na afloop wel sterren toe kan kennen.’

Excelsior – Heracles Almelo 0-2 (0-1)
Scoreverloop:
40. Scheimann (e.d.) 0-1, 77. Overtoom 0-2
Geel: Eekman (Excelsior) Van der Linden (Heracles Almelo)
Amusementswaarde: 4
Man van de wedstrijd:
geen
Sterren:
geen
Excelsior: De Ruiter, Eekman, Van Steensel, Nieveld, Scheimann, Vorthoren (78. Van Buren), Alberg, Broerse, De Graaf, Te Vrede, Oost (85. Maatsen).
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom (85. Bruns), Duarte, Armenteros (73. Pedro), Plet, Everton.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Jeroen says:

    Als Heraclied heb ik niets aan deze analyse toe te voegen. Klopt als een bus. Pasveer is de enige die een ruime voldoende verdiende en dat zegt genoeg. De punten inpikken en wegwezen.
Archief