Vrijdag 26 juli 2024

FC Groningen – Heracles Almelo 2-1 (0-1) – Analyse door Willem Neeskens

Geplaatst op 22 januari 2012 door   ·   1 Reactie

Ik heb een heel aardige wedstrijd gezien, met name in de eerste helft. Heracles was de eerste helft beter en kreeg een aantal riante mogelijkheden. Met name Glynor Plet kreeg drie goede kansen, waaruit hij een keer wist te scoren. In die fase heeft Heracles het echt laten liggen. Ik vond Willie Overtoom en Lerin Duarte bijzonder goed spelen. Beiden geef ik een ster. Peter Bosz zei na afloop ook dat het bij rust 2-4 of 3-6 had kunnen zijn.

De tweede helft was minder, Groningen dekte de linies goed af en ik vind dat ze op basis van de tweede helft verdiend gewonnen hebben. Met name Dusan Tadic was uitstekend. De laatste vier keer had Heracles in Groningen niet verloren. Het had deze keer ook niet gehoeven, ze hebben zeven goede kansen gehad. Daarvan hebben ze er maar een benut en dan weet je dat het te weinig is.

Ik geef, zoals gezegd, sterren aan Willie Overtoom en Lerin Duarte. Ik kies voor Overtoom als man van de wedstrijd. Het duel zelf geef ik een 7.

FC Groningen – Heracles Almelo 2-1 (0-1)