Dinsdag 20 februari 2024
Twentesport

FC Groningen – Heracles Almelo 2-1 (0-1) – Analyse door Willem Neeskens

Geplaatst op 22 januari 2012 door   ·   1 Reactie

Ik heb een heel aardige wedstrijd gezien, met name in de eerste helft. Heracles was de eerste helft beter en kreeg een aantal riante mogelijkheden. Met name Glynor Plet kreeg drie goede kansen, waaruit hij een keer wist te scoren. In die fase heeft Heracles het echt laten liggen. Ik vond Willie Overtoom en Lerin Duarte bijzonder goed spelen. Beiden geef ik een ster. Peter Bosz zei na afloop ook dat het bij rust 2-4 of 3-6 had kunnen zijn.

De tweede helft was minder, Groningen dekte de linies goed af en ik vind dat ze op basis van de tweede helft verdiend gewonnen hebben. Met name Dusan Tadic was uitstekend. De laatste vier keer had Heracles in Groningen niet verloren. Het had deze keer ook niet gehoeven, ze hebben zeven goede kansen gehad. Daarvan hebben ze er maar een benut en dan weet je dat het te weinig is.

Ik geef, zoals gezegd, sterren aan Willie Overtoom en Lerin Duarte. Ik kies voor Overtoom als man van de wedstrijd. Het duel zelf geef ik een 7.

FC Groningen – Heracles Almelo 2-1 (0-1)
Scoreverloop:
16. Plet 0-1, 48. Texeira 1-1, 61. Van Dijk 2-1
Arbiter: Van Boekel
Man van de wedstrijd: Willy Overtoom
Sterren: Willy Overtoom en Lerin Duarte (1x)
Amusementswaarde: 7
Geel: Van Dijk, Kwakman en Bacuna (FC Groningen) Rienstra en Duarte (Heracles Almelo)
FC Groningen: Luciano, Kappelhof, Ivens (35. Kwakman), Van Dijk, Burnet, Andersson (71. Bacuna), Kieftenbeld, Pedersen (88. Keurntjes), Sparv, Tadic, Texeira.
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Duarte, Vejinovic (77. Van Mieghem), Plet (77. Everton), Armenteros.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Jeroen says:

    Sorry Willem een 7 voor Willie Overtoom is teveel van het goede. Willie wil graag international zijn en dan mag je toch verwachten dat als Groningen het middenveld van Heracles in de 2e helft gaat “slopen”, Willy dan opstaat en met zijn technische vaardigheden de Groningse houthakkers op hun plaats zet. Willie wil een mooie transfer verdienen, maar dat krijgt hij niet voor elkaar door zich dan te verstoppen. Als de tegenstander “geweld” in het spel stopt, is o.a. Willie mij al te vaak niet thuis. Daar moet hij nog echt een grote kerel in worden, daarom vind ik een 7 te veel.
Archief