Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

FC Utrecht-Heracles Almelo 3-0 (0-0) – Analyse door Ard Schouten

Geplaatst op 13 mei 2013 door   ·   Geen reacties

‘Het was een wedstrijd die langzaam op gang kwam. Pas toen op het bord verscheen dat FC Twente voor stond begon Utrecht gas te geven. Daarvoor was de wedstrijd redelijk in balans. Met name het veldspel van beide ploegen was verzorgd en aan elkaar gewaagd. FC Utrecht was wel de ploeg met de meeste kansen en dat resulteerde uiteindelijk ook in een mooie treffer van Nana Asare. Hij was een lange tijd uit vorm, maar liet zich de afgelopen weken weer horen. Voor mij is hij de man van de wedstrijd.

Heracles oogde een beetje inspiratieloos. Ik leg direct het verband met de stand op de ranglijst. Het matige spel van de Almeloërs past namelijk niet bij de club. Veel spelers verdienden een onvoldoende. Dit is niet verassend omdat Heracles eigenlijk nergens meer voor speelde. Utrecht daarentegen wilde eindigen op plaats 5 zodat de ploeg gunstiger zou beginnen aan de ‘play-offs’. Het verschil in belang werd met name in de tweede helft duidelijk zichtbaar. Hoewel de wedstrijd na de 1-0 eigenlijk al een beetje gespeeld was, gooiden een penalty die werd benut en een rode kaart voor een Heracles-speler de wedstrijd daadwerkelijk op slot.

Aan de kant van Heracles vond ik trouwens dat Marco Vejinovic een ruim voldoende verdient. Ik ben gecharmeerd van deze speler. Hij weet altijd de vrije man te vinden en heeft goed spelinzicht. Helaas voor hem speelden zijn medespelers een mindere wedstrijd en kwamen zijn kwaliteiten niet goed tot hun recht.

Hoewel de wedstrijd enigszins eenzijdig was, heb ik mij toch vermaakt. Ik heb een aantal mooie aanvallen en doelpunten gezien. Wat betreft het spel van Heracles, dat is wel eens beter geweest. Volgens mij was dit wel het minste wat ik van de ploeg heb gezien in de Galgenwaard.’

FC Utrecht-Heracles Almelo 3-0 (0-0).
Scoreverloop: 54. Van der Gun 1-0, 71. Mulenga 2-0 (pen.), 74. Toornstra 3-0.

Arbiter: Kamphuis
Toeschouwers: 17.125.
Geel: Vejinovic (Heracles Almelo).
Rood: Davidson (Heracles Almelo).

Amusementswaarde: 6.5
Sterren:
Man of the match: Asare.

Opstelling FC Utrecht: Ruiter, Van den Marel, Van den Hoorn, Wuytens, (87. Heerings), Bulthuis, Asare, Mårtensson (70. Kali), Toornstra, Oar, Van der Gun (70. Duplan), Mulenga.

Opstelling Heracles Almelo: Pasveer, Koenders, Schenkeveld, Davidson, Vujicevic, Quansah (73. Schamp), Duarte (64. Vejinovic), Belterman, Paljic (82. Van Dijk), Navratil, Gouriye.

Ard Schouten werkt als sportjournalist voor het ‘Algemeen Dagblad’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief