Feyenoord – Heracles Almelo 4-1 (1-0) – Analyse door Theo Ruizenaar (Reuters)

Geplaatst op 2 mei 2012 door   ·   Geen reacties

Het was een beetje een rare wedstrijd. Heracles kreeg veel ruimte om te voetballen, maar creëerde heel weinig. Ze verdedigden heel naïef, iets waar Feyenoord de eerste helft te weinig gebruik van maakte. Na rust deden ze dat beter. Feyenoord kwam al snel op 1-0 en zakte in. Heracles kwam daardoor aan het voetballen, maar had voorin te weinig stootkracht om de ruimte die het kreeg te benutten.

De tweede helft raakte Heracles nog wel paal en lat, maar dat gebeurde op het moment dat het al 4-0 was en de wedstrijd al gespeeld was. Het werd nog wel 4-1. Heracles had het geluk dat, hoewel het naïef verdedigde, Feyenoord wel de snelheid had om tot kansen te komen, maar niet het vermogen had om de kansen die ontstonden af te ronden. Wanneer een stadion als De Kuip vol zit, is het altijd wel leuk, maar wanneer je dat weg denkt, stelde het eigenlijk weinig voor.

Bij Heracles zullen ze hopen dat Feyenoord het zondag laat liggen tegen Heerenveen, zodat PSV alsnog tweede wordt en zij zelf Europa in kunnen. In feite gaat het seizoen voor Heracles als een nachtkaars uit. Dat begon eigenlijk al voor de bekerfinale, met het duel met Ajax. Niemand wilde de finale missen en dus werd het Ajax niet echt lastig gemaakt. Vervolgens waren ook de wedstrijden die volgden niet bepaald overtuigend.

Ik kies voor Ruben Schaken als man van de wedstrijd. Hij was de derde keus in de spits maar deed het heel goed. Hij scoorde en bereidde een ander doelpunt voor. Sterren heb ik niet toegekend. Remko Pasveer keepte goed, ondanks de vier tegentreffers. De wedstrijd zelf geef ik, door de sfeer en het randgebeuren, een zeven.

Feyenoord – Heracles Almelo 4-1 (1-0).
11. Bakkal 1-0, 53. Cabral 2-0, 64. Cissé 3-0, 65. Schaken 4-0, 72. Overtoom 4-1.
Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 48.000.
Gele kaart: Quansah, Rienstra (Heracles Almelo).