Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Feyenoord-Heracles Almelo 6-0 (4-0) – Analyse door Mikos Gouka

Geplaatst op 28 april 2013 door   ·   Geen reacties

_RED0809 pasveer rood kuip - kopie‘Dat Heracles altijd aanvallend voetbal speelt valt te prijzen, maar in sommige wedstrijden doet de club zichzelf tekort door deze tactiek toe te passen. Zo ook vandaag.

Eigenlijk is het duel geen enkel moment echt spannend geweest. Vanaf het begin overheerste Feyenoord. De 1- en 2-0 kwamen dan ook niet uit de lucht vallen. Heracles nam een risico door met drie verdedigers te gaan spelen. Peter Bosz kreeg de deksel op zijn neus toen bleek dat Graziano Pelle toch wel meer dan één directe tegenstander nodig heeft om gestopt te worden.
Het 3-4-3 systeem waarin de Almeloërs altijd spelen kan goed uitpakken wanneer alles goed loopt. Dan moeten duels worden gewonnen en moet de ploeg overheersen op het middenveld. Gebeurt dit niet, dan loopt de speelwijze in de soep. Dit gebeurde eerder al tegen PSV en Ajax. Zodra Heracles tegenover tegenstanders met meer kwaliteit staat, heeft de ploeg moeite met het hanteren van haar eigen systeem.

Feyenoord heeft op papier meer kwaliteit dan Almelo, in mijn ogen had Bosz hier beter op in moeten spelen. Aan de andere kant, de veel besproken speelwijze gunt het oog ook wat.
De wedstrijd was weliswaar geen moment spannend, maar ik heb wel genoten.
Na de 2-0 wist ik nog niet zeker of Feyenoord in staat zou zijn om deze lijn door te zetten, maar na de rode kaart van Pasveer (foto) en de benutte penalty viel het doek definitief voor de bezoekers.

Bij 6-0 geloofden de Rotterdammers het ook allemaal wel. Vanaf de zestigste minuut bloedde de wedstrijd dan ook een beetje dood. Dit leek het publiek echter niet te interesseren. De sfeer in De Kuip was als vanouds en de supporters vierden feest alsof het al Koninginnedag was.

De enige speler aan de kant van Heracles die vandaag met een goed gevoel naar huis kan gaan, is de ingevallen doelman Brian van Loo. Hij voorkwam dat Heracles met dubbele cijfers naar huis moest. Aan de kant van Feyenoord vond ik dat John Goossens een sterke wedstrijd speelde. Ondanks dat de overwinning een absolute teamprestatie was, blonk Goossens uit omdat hij beter speelde dan voorgaande weken.’

Feyenoord-Heracles Almelo 6-0 (4-0).
Scoreverloop: 19. Goossens 1-0, 30. Pelle 2-0, 33. Immers 3-0, 45+2. Pelle 4-0 (pen.), 55. Schaken 5-0, 68. Goossens 6-0.

Arbiter: Van Boekel.
Toeschouwers: 47.000.
Geel: Martens Indi (Feyenoord), Vujicevic (Heracles Almelo).
Rood: Pasveer (Heracles Almelo).

Amusementswaarde: 7.
Sterren:
Man of the match:

Opstelling Feyenoord: Mulder, Janmaat, De Vrij, Mathijssen (Nelom 59.), Martins Indi, Clasie (Verhoek 77.), Immers, Vilhena (Vormer 59.), Schaken, Pelle, Goossens.

Opstelling Heracles Almelo:Pasveer, Schenkeveld, Rienstra, Koenders, Paljic (Van Loo 45+1.), Quansah, Vujicevic, Bruns, Vejinovic (Veldmate 46.), Castillion (Gouriye 84.), Everton.

Mikos Gouka is sportjournalist voor het Algemeen Dagblad (AD).

Foto: Remko Pasveer verlaat het veld na de rode kaart
(foto: René Hummel)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief