Vrijdag 1 maart 2024
Twentesport

Fusie in de maak van twee voetbalclubs in Oldenzaal

Geplaatst op 31 maart 2023 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – De voetbalverenigingen VV Oldenzaal, ZVV De Esch en wethouder Christenhusz ondertekenen een intentieverklaring om te komen tot meer samenwerking van sportpark De Weschterik. Dat is het resultaat van gesprekken van de wethouder  en de voorzitters Van Gils van VV Oldenzaal) en Platvoet  van ZVV De Esch. Het doel is formeel een stap zetten naar twee gezonde clubs op één sportpark.

De intentieverklaring borduurt voort op de voorspoedige gesprekken van de laatste tijd. De afgelopen periode zijn er gesprekken gevoerd om en onderzoeken gedaan hoe en wanneer er kan worden samengewerkt. In de intentieverklaring staat op hoofdlijnen beschreven onder welke voorwaarden het gezamenlijk gebruik van sportpark de Weschterik tot stand kan komen. De komende periode wordt gebruikt om de intentie om te zetten in een uitgewerkte samenwerkingsovereenkomst.

Christenhusz laat weten de  ontwikkeling toe te juichen. ‘Een samenwerking op hetzelfde sportpark is een goed voorbeeld en draagt bij aan het vitaal houden van twee sportverenigingen in Oldenzaal.’ Beide verenigingen hebben het voornemen om de samenwerkingsovereenkomst per 1 juli in te laten gaan. Voordat het zover is buigen verschillende (werk)groepen zich over de mogelijkheden en knelpunten, die worden verwerkt tot een plan. Uiteindelijk hebben de leden van beide  verenigingen in een (bijzondere) algemene ledenvergadering een beslissende stem.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief