Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

Geen nieuw contract voor Peter Reekers en Ellery Cairo

Geplaatst op 1 april 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles Almelo zal Peter Reekers (29) en Ellery Cairo (32) geen nieuw contract aanbieden. De eredivisionist kiest voor de jeugd. Reekers diende als vervanger van Birger Maertens en Cairo was de beoogde stand-in voor Darl Douglas. ‘Dat hebben ze goed gedaan als het nodig was. We kiezen voor komend seizoen in die rol voor jonge spelers zoals Mike te Wierik en Anmar Almubaraki die zich goed ontwikkelen’, zei directeur Nico-Jan Hoogma. ‘We zijn Peter en Ellery enorm dankbaar voor de bijdrage die ze aan onze club hebben geleverd, als speler én als mens.’

Verdediger Reekers keerde in de zomer van 2009 van VVV-Venlo terug in Almelo. Eerder speelde hij ook tussen 2000 en december 2006 voor Heracles Almelo. Reekers speelde tot nu toe 171 keer in de hoofdmacht waarin hij vier keer scoorde. Ellery Cairo kwam afgelopen zomer transfervrij over van NAC Breda. In vier wedstrijden maakte hij dit seizoen één treffer, dat was onlangs de gelijkmaker tegen FC Utrecht. Hij scoorde met de hak een wereldgoal.  ‘We zijn zeer tevreden over hoe beide spelers hun rol hebben ingevuld’, aldus  Hoogma.

Peter Reekers vertrekt dus voor de tweede keer van Heracles naar een nieuwe werkgever. De 29-jarige Almeloër had daar overigens geen opzegging van zijn club voor nodig, want zelf maakte hij al eerder de keuze om te vertrekken.  ‘Ik ben twee jaar geleden teruggekomen bij mijn eigen cluppie, heb daar vervolgens best wel twee mooie jaren meegemaakt, maar ik ben voetballer en geen bankzitter. Ik wil spelen. Het is zonde om op alsmaar op de bank te zitten. Daar ben ik te jong voor’, aldus Reekers in een reactie op het besluit van de club.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief