Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

Geflatteerde nederlaag voor kansrijk Heracles

Geplaatst op 28 april 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Het had ook zo maar omgekeerd kunnen zijn. Maar na een geflatteerde 4-2 nederlaag tegen SC Heerenveen wordt het bereiken van de play-offs een moeilijke opdracht voor Heracles. De Almelose club grossierde in de kansen, maar is door de verliesbeurt volledig afhankelijk van de speelronde van morgen, wanneer concurrenten NEC en RKC elkaar treffer. Eindigt dat duel in een remise of een nederlaag voor RKC, dan gloort er nog een sprankje hoop.

Het ontbrak Heracles vanavond vooral aan rendement, want de ploeg vermaakte het eigen publiek een wedstrijd lang met goed en vermakelijk voetbal. Met geduld, inzicht en finesse werd de Friese achterhoede meermaals opengereten, maar het duurde schrijnend lang voor een kans verzilverd werd. Het aloude euvel brak in dat opzicht Heracles op, want al talloze malen dit seizoen werd de oppermacht niet beloond. De hoofdrol was voor Samuel Armenteros. Zijn gebrek aan rendement  was exemplarisch. De spits kwam telkens oog in oog te staan met landgenoot Kristoffer Nordfeldt, maar delfde even zo vaak het onderspit. De clichématige spreuk – als je zelf de kansen niet benut, dan doet de tegenstander dit voor je – was pijnlijk van toepassing, want uit het niets stond het na twaalf minuten 0-1. SC Heerenveen, dat reactievoetbal speelde, had daarin net dat beetje geluk waaraan het Heracles ontbeerde. Een rebound viel letterlijk voor de voeten van ex-Heraclied en eredivisietopscorer Bas Dost, wiens intikker een koud kunstje was.

Hoewel Heracles vooral in het directe vervolg na de openingstreffer oppermachtig was en Nordfeldt telkens succesvol zag redden, werd het op het scorebord pas na de rust een spektakelstuk. Tot twee keer toe, na de 2-0 van Luciano Narsingh en de 3-1 van Filip Djuricic, leek het duel gespeeld. Heracles behield in de daaropvolgende fases echter knap en volwassen het overzicht. Een strafschop van Willie Overtoom (1-2) bracht de ploeg in eerste instantie terug in de wedstrijd, Thomas Bruns (2-3) zette de fans een kleine twintig minuten voor tijd wederom op het puntje van de stoel. Dat Kwame Quansah niet uitstapte toen Bas Dost voor Remko Pasveer opdook, werd Heracles uiteindelijk alsnog funest (2-4). De middenvelder hief de buitenspelval op.

Voor Heracles wordt het door de 4-2 nederlaag morgen een kwestie van duimen, wanneer scheidsrechter Serdar Gozubuyuk om half vijf fluit voor de aftrap bij NEC-RKC Waalwijk. Een gelijkspel houdt beide ploegen binnen bereik, maar als de Brabanders zegevieren, dan moet Heracles hopen dat PSV tweede eindigt, om zo alsnog Europees voetbal te bereiken. Bij een overwinning voor NEC is de Almelose club voor een play-off-ticket nog steeds afhankelijk van een misstap van RKC, maar met het vooruitzicht dat de Nijmegenaren op de slotdag van de competitie afreizen naar Almelo, blijft er een minuscule kans het lot bij het scheiden van de markt alsnog in eigen handen te nemen.

Heracles Almelo – SC Heerenveen 2-4 (0-1)

Scoreverloop: 13. Dost 0-1, 55. Narsingh 0-2, 57. Overtoom 1-2 (pen.), 69. Djuricic 1-3, 73. Bruns 2-3, 80. Dost 2-4
Scheidsrechter: Vink
Geel: Overtoom (Heracles Almelo) Schmidt en Breuer (SC Heerenveen)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Van der Linden, Rienstra, Davidson, Quansah, Overtoom, Bruns, Gouriye (77. Pedro), Armenteros, Everton
SC Heerenveen: Nordfeldt, Schmidt, Gouweleeuw, Zomer, Breuer, Djuricic (81. Van Anholt), Kums, Elm, Narsingh, Dost (89. Fazli), Assaidi (46. Van La Parra)

Foto: Kristoffer Nordfeldt ranselt voor de zoveelste keer een bal uit zijn doel. Dit keer  was het Ninos Gouriye die het namens Heracles probeerde.
(Foto Sportfoto Regio Twente.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief