Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Gemeente Almelo ondersteunt initiatief voor nieuw stadion

Geplaatst op 1 juni 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad om in te stemmen met het verlenen van een geldlening van maximaal €15 miljoen aan de Stichting Stadion Heracles Almelo voor het bouwen van een nieuw stadion aan de Weezebeeksingel (naast het huidige stadion). Het college ondersteunt het initiatief tot bouw van een stadion voor Heracles Almelo vanwege de maatschappelijke en economische waarde die een betaald voetbalorganisatie heeft voor de gemeente. Dat meldt de website van de gemeente Almelo vandaag.

Het nieuwe stadion kan 15000 mensen herbergen. Het Polmanstadion biedt plaats aan 8500 man.

Zo staat het verder omschreven op de gemeentelijke website.
Het college heeft besloten in principe bereid te zijn medewerking te verlenen aan een geldlening van maximaal vijftig procent van de bouwkosten van het stadion, de grondkosten, de aan te leggen infrastructuur en het aanleggen van de parkeervoorzieningen, tot een maximum leningsbedrag van € 15 miljoen.

Aan de geldlening worden voorwaarden verbonden om de risico’s voor de gemeente te beperken. Deze betreffen onder meer het recht van eerste hypotheek en een jaarlijks sluitende exploitatie van zowel de BVO als de Stichting Stadion. Inmiddels is overeenstemming bereikt met de amateursportverenigingen over de herinrichting van het sportpark Ossenkoppelerhoek. Ook dit was een voorwaarde.

Uit onderzoek blijkt dat de locatie aan de Weezebeeksingel, waar ook het huidige stadion zich bevindt, de meest geschikte locatie is, onder andere vanwege de goede bereikbaarheid vanuit Almelo én omgeving.

De informatieve raadsvergadering over het raadsvoorstel staat gepland voor dinsdag 14 juni. Op dinsdag 12 juli is dan de besluitvormende raadsvergadering over onder andere de eventueel te verstrekken geldlening.

Foto: Het huidige, te kleine  Polmanstadion

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief