Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Gosens gaat met nieuwe club Bergamo wél Europa in

Geplaatst op 7 juni 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Robin Gosens gaat letterlijk en figuurlijk Europa in. Hij verkast zoals bekend van Almelo naar Bergamo, maar gaat ook Europees voetbal spelen, want zijn nieuwe club werd vierde in de Serie A, de Italiaanse eredivisie, wat directe plaatsing betekent voor de Europa League. De 22-jarige verdediger met aanvallende neigingen tekende eind vorige week en heeft zin in het avontuur.

De interesse van Atalanta Bergamo is in de laatste paar weken concrete vormen gaan aannemen. ‘In eerste instantie nam ik’, zegt Gosens, ‘de interesse nog niet echt serieus. Ik bedoel, ik zag dat ze in de Top Vijf van de Serie A stonden en kon niet geloven dat ze serieuze interesse in mij hadden. Maar ze wisten mij te overtuigen met dat wat ze allemaal over mij wisten. Ik ben die kant opgegaan, heb de stad bekeken, het stadion gezien, een wedstrijd bezocht en natuurlijk met mensen gesproken. Op de terugweg zei ik in het vliegtuig tegen mijn vader: dit is te gek, dit moet ik doen.’ Hij tekende eind vorige week bij Bergamo.

Vergelijkbaar met Heracles

Na een eerste kennismaking bij Atalanta Bergamasca Calcio, zoals de club in 1907 (vier jaar ná Heracles) bij de oprichting werd officieel gedoopt, wist Gosens al dat het goed zat. Hij noemt zijn nieuwe werkgever ‘een warme en open club’ en in die zin ‘vergelijkbaar met Heracles Almelo’. Bovendien is Bergamo naar zijn bevinding een voetbalgekke stad waar alles om de plaatselijke trots draait. Nóg een overeenkomst:’De supporters zijn fanatiek en het is een club met veel ambitie die verder wil groeien naar de subtop. Dat ik daar deel van mag uitmaken vind ik hartstikke mooi.”

In het hart

Gosens, die twee seizoenen voor de Almelose club uitkwam, neemt naar eigen zeggen Heracles mee in zijn hart. ‘Nog nooit heb ik bij een club gespeeld waar ik zo veel vrienden heb gemaakt. Vaak bouw je met maar een of twee spelers een vriendschap op, hier was dat heel anders. Dat is ook wat ik het meeste ga missen: de mensen binnen de club met wie ik altijd een goede relatie heb gehad. Niet alleen de spelers en het personeel, maar zeker ook de supporters. Ik ga iedereen missen. Dat zeg ik vanuit mijn hart.

De ster van Bergamo, de 20-jarige Ivoriaanse spelverdeler Franck Kessié, vertrekt overigens naar AC Milaan. Dat is een aderlating, absoluut maar Robin Gosens komt Bergamo versterken. De club trok begin dit jaar al Hans Hateboer aan van FC Groningen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief