Heracles na wankelmoedige opening met neus op feiten

Geplaatst op 4 augustus 2019 door   ·   2 Reacties

ALMELO – Niet alleen het verlies kwam hard aan, ook de manier waarop Heracles vanmiddag thuis tegen Heerenveen met forse cijfers de boot inging stemt tot nadenken. De eerste helft was een wanvertoning, die uitmondde een ruststand van 0-3, de tweede ging iets beter, ofschoon het nog wel 0-4 werd. Hoe één kip op het veld na verwijdering een elftal kippen van de leg bracht.

Uit protest tegen de nieuwe stadionnaam Erve Asito liet de harde kern van de supporters bij aanvang van het duel en kip los op het kunstgras. Daar kwamen de spelers van Heracles niet meer van bij. In de achtste minuut scoorde Ibrahim Dresevic 0-1 door een fout van de moeizaam ingrijpende keeper Janis Blaswich, na dik een kwartier, bracht Jordy Bruin 0-2 op de borden en nog binnen het half uur stond 0-3 door Mitchell van Bergen 0-3. De verdedigers stonden erbij als kippen zonder kop: ze liepen nog wel, maar richtingloos en waren er met de kop niet meer bij.

Heracles was geen schim van de ploeg die vorig seizoen opzien baarde en leek vooral de aanvallende impulsen te missen, waarbij meer dan bijvoorbeeld Kristoffer Peterson en Adriaán Dalmau de regiefunctie en stuwkracht van Lerin Duarte en Brandley Kuwas werd gemist. De aanvoerlijnen waren gedemonteerd. De nieuwe spits Cyriel Demmers stond meestal volledig geïsoleerd. En kwam er per ongeluk soms een aanval van de flanken, dan ontaardde het in priegelwerk.

In de tweede helft ging het iets beter, maar niet veel. In de laatste minuut van de al lang besliste wedstrijd werd het nog 0-4 door Chidera Ejuke.