Vrijdag 26 juli 2024

Heracles-Ajax 2-3 (1-1) – Analyse door Erwin Looms

Geplaatst op 11 september 2011 door   ·   Geen reacties

‘Als je tegen Ajax speelt, moet elke speler van het elftal top zijn, als je wat wilt bereiken. Als je dan het elftal van Heracles tijdens de wedstrijd bekijkt, zie je dat er drie boven een zes uitkomen en dat zijn  de drie middenvelders Overtoom, Vejinovic en Quansah. Zij speelden een prima wedstrijd. Maar Remko Pasveer scoorde een onvoldoende, de verdediging een mager zesje en het spel van de spelers voorin, was ook een mager zesje ruim beloond. Everton is geen echte rechtsbuiten, dat zie je. Hij komt geen man voorbij. Hij is veel beter bruikbaar als schaduwspits en goaltjesdief.

Ajax was optisch beter. Maar Heracles scoorde en wilde tot de rust de zaak onder controle houden. Dat mislukte omdat de verdediging op slag van rust kinderlijk eenvoudig de mist in ging. Pasveer zat fout en Looms ook. Na de rust was Pasveer weer fout en was het over en uit. Door een perfecte counter werd het 1-3. Ajax speelde niet eens top en had de buit binnen. Maar ook zijn kunnen zwak verdedigen. Die goal van Plet had nooit mogen vallen. Vertonghen was daar schuldig aan.
Ik heb Sulejmani als Man of the Match aangewezen. Er zat dreiging in zijn acties, hij was sterk aan de bal en was een van de weinige spelers waar ik van smulde. Hij zit weer op het niveau van zijn tijd bij Heerenveen.
Ik een 7 voor de amusementswaarde. Vijf doelpunten en toch wel een leuke wedstrijd.
Marko Vejinovic krijgt van mij een ster. Ik heb genoten van zijn spel. Het is een geweldige voetballer. Misschien moet hij nog wat meer peper in de kont hebben.  Maar hij heeft overzicht, kan zich in één beweging vrij spelen, strooit met passes. Hij kan ook op een hoger niveau mee.’

Heracles-Ajax 2-3 (1-1)
Scoreverloop: 31. Overtoom 1-0, 45+1. De Jong 1-1, 64. De Jong 1-2, 81. Sulejmani 1-3, 89. Plet 2-3