Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Heracles Almelo – AZ 0-1 (0-0) – Analyse door Alfred Nijhuis

Geplaatst op 30 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

Het was een beetje een schaakspel van beide kanten, zonder dat er veel kansen waren. Beide verdedigingen waren goed, waardoor zowel Heracles al AZ er niet doorheen kwamen. Het was in de wedstrijd eigenlijk wachten tot een van beiden een foutje zou maken. Op het laatst dacht ik dat ook AZ nog voor de bikkels  zou kunnen gaan. Ze waren in bepaalde situaties toch onvoorzichtig. Uiteindelijk wist AZ ongeveer vijf minuten voor tijd via Maher te scoren. Hij ging slalommend door de verdediging van Heracles. Voor AZ was het een beetje een Lucky goal waarmee ze alsnog drie punten pakten. Voor Heracles was het uiterst zuur.

Verbeek vertelde ook wel dat zijn ploeg een vrij hoog basisniveau heeft. Je zag ook dat die ploeg weinig fouten maakt. Met Elm en Wernbloom geeft de ploeg weinig weg. Voetballend lukte het Heracles niet goed. Plet stond er verloren bij. Hij moet de ballen vanaf de zijkant krijgen en dat lukte Heracles vandaag niet.

Een compliment voor AZ. Die ploeg geeft weinig weg en staat daarom wellicht ook terecht bovenaan. Aan de andere kant geeft ook Heracles weinig weg. Het waren echt twee ploegen die weinig fouten maakten doordat het aan beide kanten organisatorisch goed stond. Dat maakte het spannend, want het wachten was op een foutje. Ik vond de tweede helft leuker dan de eerste. Ik geeft een 6,5 voor de amusementswaarde. Ik vond Van der Linden sterk spelen. Als je ziet waar hij op zijn leeftijd nog allemaal toe in staat is, dat is echt heel knap. Hem verkies ik tot man van de wedstrijd. Daarnaast geef ik hem een ster.

Heracles Almelo – AZ 0-1 (0-0)
Scoreverloop:
89. Maher 0-1
Geel: Klavan (AZ)
Amusementswaarde: 6,5
Man van de wedstrijd:
Van der Linden (Heracles)
Sterren:
Van der Linden (1x)
Heracles Almelo:Pasveer, Breukers, Rienstra, van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Duarte, Everton (46. Douglas), Plet, Armenteros (83. Pedro).
AZ: Esteban, Reijnen, Moisander, Klavan, Poulsen, Wernbloom, Maher, Elm, Beerens, Altidore (81. Benschop), Ortiz (74. Gudmundsson).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief