Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Heracles Almelo – Roda JC 2-1 (0-1) – Analyse door Mark Dijkstra

Geplaatst op 19 februari 2012 door   ·   2 Reacties

Ik vond dat in deze wedstrijd over het geheel gezien een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest. Het duel was in de openingsfase zeker niet hoogstaand. Beide ploegen waren niet best. Roda kwam op voorsprong door een geweldig doelpunt. Adil Ramzi gaf een prachtige steekpass, waarna Malki kon scoren. Op dat moment was het duel nog steeds rommelig en was het de vraag wie de gelukkige zou zijn te scoren.

Na rust werd de wedstrijd beter. Er was uiteindelijk een scheidsrechterlijke dwaling, een foutief gegeven ingooi, voor nodig voor Heracles om weer op gelijke hoogte te komen. Na de gelijkmaker begon de wedstrijd meer te leven en kreeg Heracles het gevoel dat er misschien nog wel meer te halen was dan een gelijkspel. De winnende treffer kwam voort uit een strafschop, die door Overtoom goed ingeschoten werd. Daarmee draaide Heracles in een kwartier tijd de wedstrijd volledig om.

Roda JC kreeg vervolgens nog wel een drietal kansen, maar slaagde er niet meer in om te scoren. Het is knap dat Heracles in staat is om een matige wedstrijd om te zetten in drie punten. Dat zegt ook wel iets over waar de ploeg op dit moment staat.

Ik geef het duel een zes wat amusementswaarde betreft. Sterren heb ik niet toegekend, zoals ik ook geen man van de wedstrijd gekozen heb.

Heracles Almelo – Roda JC 2-1 (0-1)
Scoreverloop:
40. Malki 0-1, 65. Everton 1-1, 76. Overtoom 2-1 (pen)
Scheidsrechter: Smet (Bel)
Amusementswaarde: 6
Man van de wedstrijd:
geen
Sterren:
geen
Geel: Duarte en Belterman (Heracles) Monteyne (Roda JC)
Rood: 75. Kieszek
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Van der Linden, Looms, Bruns (90. Belterman), Duarte, Overtoom, Everton, Armenteros, Douglas
Roda JC: Kieszek, Monteyne, Wielaert, Vukovic, Vormer, Junker (76. Prus), Sutchuin, Ramzi, Donald, Hempte (22. Biemans), Malki

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. rene says:

    mark, hoezo dwaling van de scheidsrechter, Juncker raakte de bal wel degelijk met zijn hoofd.
    Dus is de ingooi terecht aan Heracles gegeven.

  2. Pieter Waalkens says:

    Ingooi werd eerst aan Roda gegeven, vervolgens, terecht, alsnog aan Heracles. Roda raakte daar even van in de war en daar profiteerde Heracles optimaal van.
Archief