Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

Heracles Almelo – ADO Den Haag 0-2 – Analyse door Alfred Nijhuis

Geplaatst op 11 maart 2012 door   ·   Geen reacties

Ik had eigenlijk al heel snel het gevoel dat het vandaag niet wat ging worden, hoewel er best wel kansen waren voor Heracles. Die ploeg speelde ongeconcentreerd en was heel slordig in de passing. Wanneer dan ook nog de doelman een blunder maakt als die van Pasveer, lijkt het wel alsof alles samen komt en het gewoon niet meer goed komt. Al met al werd het publiek niet getrakteerd op een sprankelend avondje voetbal. Het is opmerkelijk te weten dat deze ploeg het PSV lastig heeft gemaakt, van FC Twente kon winnen, maar vervolgens drie keer op rij verliest. De echte wil om te winnen zag ik vandaag niet en vaak is het dan zo dat wanneer die wil ontbreekt het uiteindelijk ook niet gebeurd.

Ik vond bij ADO Den Haag Toornstra en Immers sterk spelen. Tjaron Chery liep ontzettend veel en ze hadden met Coutinho een doelman die er een paar fantastische ballen uit hield. De wedstrijd ging, uiteindelijk als een nachtkaars uit. Heracles zal moeten oppassen dat dat niet ook met het seizoen gebeurd. Ze wilden de nacompetitie voor Europees voetbal halen, maar op dit moment staan ze dichter bij de strijd tegen degradatie. Ik denk niet dat het zover zal gaan  komen. Eigenlijk was het een rare avond een die niet past bij het Heracles wat je gewend bent. Als Heracles op deze wijze verder gaat zullen ze niet veel punten meer halen. Juist tegen tegenstanders als VVV-Venlo en ADO Den Haag moet je, wanneer je echt wat wilt, de punten pakken. Ik vond alleen Armenteros nog wel goed spelen, hij kreeg alleen geen ballen. Duarte was vandaag geen schim van de Duarte in de wedstrijd tegen FC Twente. Willy Overtoom liet zien dat hij een gebrek aan absolute snelheid heeft. Hij is ook meer degene die de eindpass moet geven. Wat ontbrak was diepgaande middenvelders die versnellen en dan naast Armenteros opduiken. Juist tegen een ploeg die heel diep speelt, zoals ADO Den Haag deed, had Heracles daarmee het verschil kunnen maken.

Al met al geef ik het duel een vijf. Ik heb geen man van de wedstrijd gekozen, zoals ik ook geen sterren toegekend heb.
 

Heracles Almelo – ADO Den Haag 0-2
Scoreverloop:
5. Toornstra 0-1, 73. Vicento 2-0
Arbiter: Ketting
Geel: Looms, Chery
Man van de wedstrijd: geen
Amusementswaarde: 5
Sterren: geen
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Duarte (71. Bruns), Overtoom, Quansah, Douglas (72. Pedro), Armenteros, Everton.
ADO Den Haag: Coutinho, Omeruo (87. N’Toko), Horvath, Kum, Luksik, Visser, Radosavljevic, Toornstra (90+2 Lalkovic), Boussaboun, Immers, Chery (80. Vicento).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief