Vrijdag 23 februari 2024
Twentesport

Heracles Almelo – Excelsior 3-0 (2-0) – Analyse door Rick Platvoet

Geplaatst op 29 januari 2012 door   ·   Geen reacties

Het was eenrichtingsverkeer tot aan de rode kaart. Heracles speelde erg dominant en was eigenlijk ook nadat het tien tegen elf werd nog steeds de betere ploeg. Toch waren er niet veel kansen. De eerste twee doelpunten kwamen voort uit standaardsituaties al was de voorsprong meer dan terecht.

Wanneer Duarte geen rood had gekregen, had het ook 6-1 of 7-1 kunnen worden. Maar nadat hij het veld moest verlaten, waren de automatismen verdwenen. Excelsior speelde puur reactief, zoals ze het gehele seizoen al doen. Daardoor was de wedstrijd te eenzijdig en het klassenverschil te groot.

Ik geef het duel wat amusementswaarde betreft een 6,5. Was het laatste halve uur zo geweest als het eerste uur, was dit cijfer hoger geworden. Als man van de wedstrijd kies ik voor Quansah. Hem geef ik, net als Overtoom, ook een ster.

Heracles Almelo – Excelsior 3-0 (2-0)
Scoreverloop: 18. Rienstra 1-0, 27. Quansah 2-0, 49. Plet
Arbiter: Wouters (Bel)
Geel: Bruns (Heracles Almelo)
Rood: 52. Duarte (Heracles Almelo, 2x geel)
Amusementswaarde: 6,5
Man van de wedstrijd:
Quansah (Heracles)
Sterren:
Quansah en Overtoom (beiden 1x)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom (89. Van Mieghem), Duarte, Vejinovic, Plet (80. Bruns), Armenteros (80. Everton).
Excelsior: De Ruiter, De Graaf, Schenkeveld (76. Mattheij), Van Steensel (58. Smith), Nieveld, Jansen, Alberg, Broerse (76. Oost), Maatsen, Janga, Vincken.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief