Heracles Almelo – FC Groningen 0-2 (0-0) – Analyse door Tonnie Elferink

Geplaatst op 14 april 2013 door   ·   Geen reacties

‘Ik vond het vandaag van beide kanten tam, met name de eerste helft was zeker niet hoogstaand. Het was, doordat beide ploegen heel gegroepeerd speelden eerder vervelend en saai. Er waren maar weinig mogelijkheden, waarbij FC Groningen nog de beste kansen had. Beide ploegen konden heel slecht de vrije man vinden. Het middenveld was telkens goed afgedekt en de vleugelspelers konden vandaag geen potten breken. Voorin waren  er te weinig spelers die het verschil konden maken.

De tweede helft kende een redelijk goed begin, met voor Heracles kansen voor Bruns en Everton. Na tien minuten verzandde het spel weer in hetzelfde van de eerste helft. Het ging alleen misschien net een tempo hoger. Toch was het ook nu niet prettig om naar te kijken. Een uittrap van de Groningse doelman resulteerde in de 1-0. Rienstra kopte de bal in de voeten van Texeira, die vervolgens scoorde. Het was echt zo’n wedstrijd waarin degene die als eerste zou weten te scoren ook zou gaan winnen, zo weinig kansen waren er. Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Een diepe bal werd door Quansah verkeerd beoordeeld, waarna Zeefuik door kon. De overtreding van Thomas Bruns leek me op het randje, maar de scheidsrechter beoordeelde het moment als binnen het strafschopgebied. De strafschop was de beslissing.

De wedstrijd was al met al niet leuk, ik geef een zes wat amusement betreft. Aan Heracles zijde waren er twee spelers die hun niveau haalden, Quansah en Rienstra. De laatste kies ik daarom als man van de wedstrijd. Sterren heb ik niet toegekend.’

Heracles Almelo – FC Groningen 0-2 (0-0)
Scoreverloop: 62. Teixeira 0-1, 76. Bacuna 0-2 (pen.)