Heracles Almelo-FC Utrecht 1-1 (1-1) – Analyse door Willem de Vries

Geplaatst op 8 december 2012 door   ·   Geen reacties

‘In het Polman stadion heb ik weer een leuke wedstrijd gezien. Één die gelijk op ging, maar waarin weinig kansen werden gecreëerd.

De eerste helft was leuk om naar te kijken voor een neutrale toeschouwer. Voetballend was niet het fantastisch, maar het tempo lag hoog en beide teams zaten er strak op. Heracles kwam terecht op voorsprong. Vrij kort na de openingstreffer kwam Utrecht met een beetje toeval weer op gelijke hoogte. Met twee doelpunten, weinig hoogtepunten en veel inzet kan de eerste helft het beste worden omschreven als: ‘een aardig potje’.

De tweede helft was niet veel anders dan de eerste. Behalve dat Heracles iets meer druk zette. Dit leidde af en toe tot fases waarin Heracles de overhand had. Door sterk verdedigend werk van beide ploegen werd er ook in de tweede helft weinig gecreëerd qua kansen.

Ik vond het niet de beste wedstrijd van de Almeloërs. Normaal gesproken spelen ze aanvallender en scoren meer. Daar tegenover staat wel dat het verdedigend ietwat sterker stond dan voorheen bij Heracles. In een doorsnee wedstrijd steken er altijd één of twee spelers bovenuit. Dit was tegen Utrecht niet het geval. Omdat er ook bij de tegenstander niemand bovenuit stak, kan 1-1 een terechte uitslag genoemd worden.

Iets dat ik Heracles altijd moet nageven, is inzet. Ook vanavond weer deden ze er alles aan om de drie punten binnen te halen. Doordat FC Utrecht dit ook deed, mondde het uit in een leuke wedstrijd.’

Heracles Almelo-FC Utrecht 1-1 (1-1).
Scoreverloop: 9. Duarte 1-0, 27. Dorda 1-1 (e.d.).

Toeschouwers: 8.395.
Geel: Van de Maarel, Kali (FC Utrecht).