Zondag 16 juni 2024
Twentesport

Heracles Almelo-FC Utrecht 1-1 (1-1) – Analyse door Wim Neeskens

Geplaatst op 9 december 2012 door   ·   Geen reacties

‘Ik heb een leuke wedstrijd gezien. Na afloop moet ik zeggen dat 1-1 een terechte uitslag was.

Heracles begon beter aan de wedstrijd dan Utrecht. In de eerste 25 minuten hadden de Almeloërs de overhand.
De ploeg kwam terecht op voorsprong via Lerin Duarte die een uitstekende pot speelde. Hij deed veel goed en was betrokken bij elke spelsituatie, iets dat deze speler kenmerkt. Gezien het wedstrijdbeeld dat ik zojuist heb omschreven, kwam de 1-1 een beetje uit de lucht vallen. Christian Dorda veroorzaakte dit doelpunt door de bal van richting te veranderen, een smetje op zijn goede spel.

Gedurende de wedstrijd kwam de thuisclub er achter dat FC Utrecht geen tegenstander is die makkelijk valt te kloppen. Na het openingsoffensief heeft de thuisclub weinig kansen gecreëerd. Normaal gesproken heeft Heracles hier geen moeite mee, maar door het sterk verdedigende Utrecht werd dat een stuk lastiger. De einduitslag was dan ook de verdienste van twee tactische trainers die allebei ervoor zorgden dan hun mannen goed stonden opgesteld waardoor de tegenstander niet goed kon aanvallen.

De wedstrijd beoordeel ik met een 7. De amusementswaarde lag hoog voor een neutrale toeschouwer. Hoewel er weinig doelpunten vielen, heerste er een constante spanning in het Polman stadion. Als Heracles zo blijft spelen maken ze volgende week naar mijn idee wel een kans in de Grolsch Veste, zeker als Twente speelt zoals het de afgelopen weken doet.’

Heracles Almelo-FC Utrecht 1-1 (1-1).
Scoreverloop: 9. Duarte 1-0, 27. Dorda 1-1 (e.d.).

Toeschouwers: 8.395.
Geel: Van de Maarel, Kali (FC Utrecht).

Amusementswaarde: 7.
Sterren: Duarte (1x).
Man of the match: Duarte.

Opstelling Heracles Almelo: Pasveer, Rienstra, Quansah, Dorda, Bruns, Vejinovic, Overtoom, Duarte, Castillion, Armenteros, Everton.

Opstelling FC Utrecht: Ruiter, Van de Maarel, Van den Hoorn, Wuytens, Bulthuis, Sarota, Kali, Asare (87. Mårtensson), Oar (77. Zullo), Mulenga (34. De Kogel), Gerndt.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief