Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Heracles Almelo – FC Utrecht 3-1 (1-0) – Analyse door Erwin Nieland

Geplaatst op 25 maart 2012 door   ·   3 Reacties

Ik heb een heel leuke middag gehad. Dat begon eigenlijk al vooraf, met alle euforie rondom de bereikte bekerfinale. Je vraagt je dan af hoe de ploeg met die situatie om zal gaan. Wat dat betreft een groot compliment voor de spelers van Heracles, waar de knop meteen om is gegaan naar het duel van vandaag.

Heracles kwam al snel op 1-0 door een doelpunt dat typerend is voor de ploeg, op basis van een mooie combinatie. Vervolgens ga je dan letten op het jonge, onervaren, centrale duo van de Almeloërs. Het viel me daarbij op dat Kwame Quansah een opvallende rol speelde. Hij liep telkens net een stapje extra om zijn verdedigers te ondersteunen.. Daaraan kun je zien hoe goed ingespeeld deze ploeg is. Op basis van zijn goede spel verdiend Quansah vandaag een ster. Tevens roep ik hem uit tot man van de wedstrijd.

Ook interessant was de rol van Marko Vejinovic die als een soort rechtsbuiten in een vrije rol speelde. Ik vroeg me soms af of hij nog wel plezier beleeft aan het voetballen. Hij had meer gebruik mogen maken van de vrijheid die hij kreeg, hij heeft in elk geval voldoende talent.

Alje Schut liet Utrecht doorvoetballen bij een blessure van Heracles. Soms moet je als aanvoerder ook wat meer boven de partijen staan. Het leek het noodlot tarten, want wat later werd hij met twee keer geel en dus rood weggestuurd. Heracles probeerde de bal achter de laatste linie van FC Utrecht te spelen en zo gevaarlijk te worden. Dat vind ik wel het mooie aan Heracles, elke keer dat je er komt herken je de ploeg aan het eigen spel.

FC Utrecht probeerde de tweede helft meer druk te zetten, maar ik vond het een waardeloze ploeg. De enige speler waar ik nog van kon genieten was Van der Gun. Er was het moment waarop Quansah met hem mee liep, waarna Van der Gun uit zijn rug wegliep en het centrum niet de juiste keuze maakte. Dat leverde de 1-1 op.

Remko Pasveer verrichtte enkele goede reddingen en ook hij krijgt daarom een ster. Tenslotte een ster voor invaller Ninos Gouriye. Hij viel de eerste paar minuten slecht in, maar scoorde wel de twee belangrijke treffers. De wedstrijd zelf tenslotte geef ik een zeven. Er waren ook periodes waarin niet veel gebeurde, maar al met al was het ruim voldoende en dat kwam vooral door het spel van Heracles.

Heracles Almelo – FC Utrecht 3-1 (1-0)
Soreverloop: 3. Armenteros 1-0, 54. Van der Gun 1-1, 80. Gouriye 2-1, 86. Gouriye 3-1
Arbiter: Van Sichem
Geel: Davidson, Quansah (Heracles) Kali, Martensson, Demouge, V.d. Maarel
Rood: Schut (FC Utrecht/68, 2x geel)
Amusementswaarde: 7
Man van de wedstrijd:
Quansah (Heracles Almelo)
Sterren: Pasveer, Quansah, Gouriye (allen 1x)
Heracles Almelo:
Pasveer, Breukers (89. Van Dijk), Te Wierik, Davidson, Looms, Quansah, Bruns, Duarte, Vejinovic (63. Gouriye), Armenteros, Everton (63. Pedro).
FC Utrecht: Fernández, Van der Maarel, Van der Hoorn, Schut, Bulthuis, Duplan, Martensson, Kali (83. Oar), Van der Gun, Demouge, Gerndt (45. Takagi, 71. Markiet).

Delen is sportief

Reacties (3)

  1. Wim Neeskens says:

    Ninos Gouriye viel bij Heracles zo slecht in dat de beide trainers overwogen hem alsnog te vervangen.Dat gebeurde niet en hij scoorde twee keer.Zo kan voetbal zijn

  2. Jeroen says:

    Nee Willem Peter Bosz wou hem wisselen, Hendrie Kruzen hield het tegen: “rustig Peter, Ninos gaat scoren” En zie daar!

  3. Wim Neeskens says:

    Je hebt gelijk.Bosz wou wisselen omdat hij vond dat Ninos zeer slecht inviel.Hendrie wilde wachten omdat hij het gevoel had dat Ninos een doelpunt zou gaan maken .Gebeurde ook. Twee keer zelfs. Goed gevoel van Hendrie.Mooi de wisselwerking tussen beide trainers.Dat brengt Heracles tot grote hoogte.Hendrie heeft al vaker tegen me gezegd dat de wisselwerking met Peter Bosz prima is.Ze vullen elkaar goed aan.Heel wat anders dan bij Go Ahead Eagles waar het goed mis ging tussen Joop Gal en Paul Bosveld.Zie het resultaat.
Archief