Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Heracles loopt averij op tegen ADO

Geplaatst op 10 maart 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles Almelo heeft vanavond averij opgelopen in de strijd om een plek in het linkerrijtje. Bij winst had de ploeg kunnen profiteren van de thuisnederlaag van FC Groningen tegen Vitesse (1-3) en kunnen klimmen naar de negende plaats, maar door een vroege blunder van Remko Pasveer en een late goal van Charlton Vicento zegevierde ADO Den Haag met 2-0 in het Polman Stadion. Terwijl Heracles de derde nederlaag op rij heeft geleden, maakte ADO een einde aan een serie van acht duels zonder zeges.

Het fluitconcert was striemend, zowel halverwege als na het laatste fluitsignaal. Heracles speelde voor eigen publiek immers voornamelijk tegen zichzelf. In plaats van het vertrouwde spelpatroon te hanteren, met in de bal komende spelers en korte combinaties, was Heracles teveel op zoek naar lopende mensen. Met Samuel Armenteros, Everton, Darl Douglas en Willie Overtoom was aan diepgang geen gebrek, maar elke lange pass werd simpel getoucheerd door de Haagse defensie, die de Almelose voorhoede, vooral in de eerste helft, telkens buitenspel zette. In luchtduels was Heracles bovendien de onderliggende partij.

Dat het zover was gekomen, had grotendeels te maken met de vroege aderlating voor Remko Pasveer, die al na vier minuten Jens Toornstra in de voeten speelde en op zijn beurt het presentje dankbaar van de strik ontdeed (0-1). Heracles oogde daardoor gehaast. Het bekende gezicht van de Almelose ploeg keerde pas laat terug. In de tweede helft drong de thuisploeg lang aan, maar stond er bij scrimmages telkens een ADO-speler in de weg. Daarbij waren Willie Overtoom en Mark Looms onfortuinlijk bij afstandsschoten. Vooral de redding van Gino Coutinho op de inzet van Overtoom was katachtig en adembenemend.

Met invallers Thomas Bruns en Luis Pedro zette Heracles de laatste twintig minuten vol aan. Maar in plaats van zichzelf voor het overwicht tegen het counterende ADO te belonen, stal de club uit de residentiestad de volle buit. Charlton Vicento bezegelde een snelle omschakelingssituatie met de 2-0. Het betekende de derde nederlaag op rij voor Heracles, dat nu voor de taak staat de negatieve reeks te doorbreken bij Vitesse.

Heracles Almelo – ADO Den Haag 0-2 (0-1)

Scorverloop: 5. Toornsta 0-1, 73. Vicento 0-2
Scheidsrechter: Ketting
Geel: Looms (Heracles Almelo) Chery (ADO Den Haag)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Duarte (71. Bruns), Overtoom, Quansah, Douglas (72. Pedro), Armenteros, Everton
ADO Den Haag: Coutinho, Omeruo (87. N’Toko), Horvath, Kum, Luksik, Visser, Radosavljevic, Toornstra (90+2. Lalkovic), Boussaboun, Immers, Chery (80. Vicento)

Foto: Linkerverdediger Mark Looms kopt een bal weg.
(foto Sportfoto Regio-Twente.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief