Heracles Almelo – NAC Breda 2-1 (0-1) – Analyse door Mark Dijkstra

Geplaatst op 14 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

‘De eerste vijf minuten kwam Heracles goed uit de startblokken, daarna zakte het spel weg. Een groot deel van de wedstrijd speelde zich af op het middenveld, waarbij er niet veel kansen waren. Je kreeg het gevoel dat wanneer er een ploeg zou scoren, dat wel uit een standaardsituatie moest gebeuren. Dat bleek met de 1-0 van NAC inderdaad het geval. Amoah scoorde uit een vrije trap van Buijs met een bal die heel lastig was voor doelman Remko Pasveer, omdat de bal net te ver van de goal af was.

Heracles pakte het na rust goed op, het was niet hoogstaand, maar wel beter dan de eerste helft. Het waren opnieuw twee standaardsituaties die de doelpunten opleverden. De strafschop was discutabel. Ik vond dat de scheidsrechter toch al een discutabele rol speelde. De penalty leek een goedmakertje voor de twee situaties waarin hij geen rode kaart gaf aan spelers van NAC. De vraag is of Heracles überhaupt gescoord had, wanneer ze die strafschop niet gekregen zouden hebben. Ze creëerden namelijk vrij weinig. Ik denk dat al met al een gelijkspel terecht was geweest en uiteindelijk de gelukkigste gewonnen heeft.

Ik geef de wedstrijd een 6 voor de amusementswaarde. Ik kies voor Ben Rienstra als man van de wedstrijd en geef hem, net als Remko Pasveer een ster.’

Heracles Almelo – NAC Breda 2-1 (0-1)
31. Amoah 0-1, 66. Overtoom 1-1 (pen.), 77. Everton 2-1