Donderdag 9 mei 2024

Heracles Almelo onverdiend onderuit tegen AZ

Geplaatst op 31 maart 2013 door   ·   Geen reacties

te wierikALMELO – Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen AZ met 2-1 verloren. Alle drie de doelpunten vielen voor rust. Marcus Henriksen en een eigen doelpunt van Mike te Wierik brachten AZ op comfortabele voorsprong  Te Wierik scoorde vervolgens tegen. Dat Thomas Lam met rood het veld moest verlaten, was vervolgens de doodsteek voor de wedstrijd, want met tien man koos AZ ervoor te gaan verdedigen en zo de wedstrijd over de streep te trekken.

Hoewel de belangen voor beide ploegen groot zijn – AZ is nog lang niet veilig, terwijl Heracles Almelo nog graag een paar plaatsen wil stijgen in de stand op de ranglijst, om deelname aan de play-offs af te dwingen – weigerden beide teams zich te verstoppen. Met aanvallend spel werd de aanval gezocht. Het leverde een leuke openingsfase op, waarin AZ de overhand had. Het waren ook de bezoekers die op voorsprong kwamen. Dirk Marcellis kwam door over rechts, bereikte met zijn voorzet Viktor Elm, die van dichtbij hard de paal trof. De daaropvolgende corner werd slecht verwerkt, waardoor Marcus Henriksen vijf meter voor het doel vrijstaand aan kon nemen en vanuit de draai raak schoot.

De schade werd voor Heracles twee minuten later nog groter toen Mike te Wierik een voorzet van Marcellis hard in eigen doel schoot. Daarmee leek de wedstrijd vroegtijdig beslist. Het was aan scheidsrechter Pol van Boekel te danken dat de spanning terug kwam. AZ verdediger Thomas Lam probeerde een bal te spelen en kwam daarbij in contact met Marko Vejinovic. De voormalige AZ speler deed zijn oude ploeg pijn door met veel misbaar door te rollen, waarna Van Boekel aan de lichte overtreding van Lam, door rood te trekken, de zwaarst mogelijke straf toekende. Nog voor rust kwam Heracles echt terug in de wedstrijd door Te Wierik, die na een corner de 1-2 binnen schoot en zo zijn fout goed maakte. Tussendoor verloren de Almelöers wel Dragan Paljic, die na een botsing met Marcellis geblesseerd het veld moest verlaten.

Na rust zakte AZ ver terug op eigen helft en werd het spel volledig aan Heracles gelaten. De Almelöers wisten nauwelijks te profiteren van de geboden ruimte. Hoewel AZ met regelmaat corners weg moest geven, lukte het de voorhoede van de thuisploeg niet om daar voordeel uit te halen. In de slotfase werd nog een alles of niets offensief ingezet, maar ook daarmee wist Heracles de verdiende gelijkmaker niet op het scorebord te krijgen. Door het verlies tegen AZ moet Heracles een pas op de plaats maken. Daarmee is deelname aan de play-offs weer wat verder uit beeld geraakt.|