Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Heracles Almelo op halve kracht naar volgende bekerronde

Geplaatst op 31 oktober 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles Almelo heeft door 2-0 van Sparta Rotterdam te winnen de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi bereikt. De manier waarop de gebeurde was tegenvallend, want zelfs na een uur konden de Almeloërs het kwaliteitsverschil nog niet in cijfers uitdrukken. Twee treffers van Samuel Armenteros binnen zes minuten maakten uiteindelijk het onderscheid.

Zoals wel meer ploegen in deze fase van het bekertoernooi, koos ook Heracles Almelo er voor om in een iets andere samenstelling aan te treden dan de laatste weken gebruikelijk. Hierdoor leek alle routine plotseling uit het team verdwenen. In plaats van het gebruikelijke combinatievoetbal te spelen, had nu de onzuiverheid de overhand. Dat Sparta Rotterdam daarbij allerminst van plan was om aan een voetbalshow mee te werken, maakte het allemaal niet beter. De Almeloërs zochten wel naar de openingstreffer, maar wisten voor rust niet verder te komen dan enkele kleine mogelijkheden. Everton was kort voor rust nog het dichtst bij een treffer, maar hij zag zijn schot voorlangs gaan. Wat Sparta Rotterdam er tegenover zette was ook allesbehalve indrukwekkend. Twee halve kansjes vanuit de omschakeling en voor de rest bleek verdedigen bovenal Rotterdamse devies.

Kort na rust leek de tactiek van de bezoekers plotseling voordelig uit te pakken, toen Donnovan Deekman de diepte in werd gestuurd. De lange sprint bleek de Spartaan te machtig, want eenmaal in de nabijheid van het Almelose doel restte niets dan een schot dan ver over ging. Na een uur begon Heracles Almelo eindelijk aan te zetten. Werd de vrije trap, waarmee Lerin Duarte spits Samuel Armenteros in stelling bracht, nog door Nico Pellatz gekeerd, kort daarna was het wel raak. Op aangeven van Kwame Quansah sprintte Armenteros de vrije ruimte in om met een diagonaal schot de Sparta doelman kansloos te laten.
Zes minuten na de 1-0 was het opnieuw raak. Een corner werd slecht verwerkt en belandde uit de kluts bij Armenteros, die met zijn tweede treffer van de avond voor de beslissing zorgde. Daarmee wist Heracles Almelo uit het tussendoortje met bijna minimale inspanning het maximale resultaat te behalen.

Foto boven: Samuel Armenteros (links) neemt met plezier de felicitaties van zijn ploeggenoten in ontvangst na de door hem gescoorde openingstreffer.
Onder: Idem na het tweede doelpunt
(foto’s Sportfoto Regio Twente.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief