Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Heracles Almelo – PSV 1-1 (0-1) – Analyse door Erwin Nieland

Geplaatst op 5 februari 2012 door   ·   Geen reacties

PSV was vandaag heer en meester in Almelo. Ik denk dat de Heracles fans op de tribune met een gevoel van hoop en vertwijfeling zaten. PSV was echt twee maten beter dan Heracles. Je kunt je dan afvragen of PSV zo goed was, of Heracles zo slecht. Het enige wat PSV te verwijten viel was dat het na de 1-0 niet uitliep tot een grotere voorsprong.

Wanneer een tegenstander zoveel sterker is, als PSV vandaag was, kun je je afvragen of je moet blijven proberen de voetballende oplossing te zoeken, zoals Heracles deed, of toch kiezen voor een wat opportunistischere speelwijze. Heracles koos voor de voetballende oplossing, met als gevolg dat PSV over ze heen denderde. Ergens begrijp ik het ook wel, want Heracles heeft een goed voetballende ploeg en dit seizoen al goede resultaten behaald. Zolang PSV het dan niet definitief af maakt, blijf je kans houden dat de ene goal valt. Dat gebeurde uiteindelijk ook en vervolgens kon het nog beide kanten op in het laatste kwartier. Ik gun Heracles het behaalde punt, maar drie punten voor PSV was verdiend geweest. Die ploeg deed zichzelf uiteindelijk te kort.

Ik geef de duel een 7 wat amusementswaarde betreft. Ik heb vooral genoten van PSV, maar uiteindelijk heeft Heracles er een punt uit gesleept. Bovendien maakte het laatste kwartier veel goed. Ik heb geen man van de wedstrijd gekozen en ook geen sterren toegekend.

Heracles Almelo – PSV 1-1 (0-1)
Scoreverloop: 19.  Labyad  0-1, 76. Everton 1-1
Arbiter: Vink
Geel: Toivonen, Bruns, Manolev
Amusementswaarde: 7
Man van de wedstrijd: geen
Sterren:
geen
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic (59. Bruns), Douglas, Armenteros, Everton 90. (Gouriye).
PSV: Isaksson, Manolev, Marcelo, Derijck, Willems (77,. Bouma), Labyad, Toivonen, Strootman, Lens, Matavz (84. Vennegoor of Hesselink), Mertens.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief