Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Heracles Almelo – RKC 4-0 (1-0) – Analyse door Gerrit Megelink

Geplaatst op 21 april 2013 door   ·   Geen reacties

‘Toen ik de opstelling hoorde, was ik verrast, omdat Ben Rienstra niet speelde. De keuze was op Milano Koenders gevallen. Rienstra is een speler die in de as heel belangrijk is, ook in de organisatie. Daarnaast leest hij het spel heel goed. Heracles was veel meer gericht op de wedstrijd dan RKC Waalwijk. Voor beide ploegen was het een wedstrijd waarin belangrijke punten te behalen waren. Het viel me tegen dat RKC zo afwachtend speelde.

Heracles kwam de eerste helft wat gelukkig op voorsprong, door een penalty die er geen was. Dat doelpunt viel wel op een heel belangrijk moment, want vlak voor rust. De tweede helft verwacht je dan dat er bij RKC wat gaat gebeuren. Dat was de eerste tien minuten ook het geval. Heracles speelde slordig en RKC kreeg wat kansen. Vervolgens ging de turbo er op bij Heracles. Het positiespel was beter verzorgd dan bij de tegenstander en ze speelden met meer precisie. Dat maakte RKC tot een figurant, waarbij het wachten was op doelpunten.

Vejinovic scoorde en Everton twee keer. Ik vond met name zijn tweede doelpunt erg mooi. Een goede aanname en dan een schot in de bovenhoek. Heracles dwong de overwinning echt af. Daarbij was Paljic, die op de plek van Lerin Duarte speelde, echt een openbaring. Het enige smetje op de wedstrijd was de blessure van Christian Dorda. Het werd uiteindelijk een heel gemakkelijke wedstrijd voor Heracles, doordat RKC zich heel makkelijk naar de slachtbank liet leiden.

Ik geef de wedstrijd wat amusementswaarde betreft een zeven. Als man van de wedstrijd kies ik voor de hele ploeg, ik vond het namelijk vooral een teamprestatie. Ik ken Dario Vujicevic een ster toe. Hij komt terug van een blessure en speelde een heel goede wedstrijd, met bijna geen balverlies. ‘

Heracles Almelo – RKC 4-0 (1-0)
Scoreverloop:
42. Quansah 1-0 (pen.), 65. Vejinovic 2-0, 71. Everton 3-0, 85. Everton 4-0.
Toeschouwers: 8.400
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Geel: Ramos (RKC)
Amusementswaarde: 7
Man van de wedstrijd: het team van Heracles Almelo
Sterren: Dario Vujicevic (1x)
Heracles Almelo: Pasveer; Schenkeveld, Koenders, Dorda (78. Rienstra); Quansah, Vujicevic, Vejinovic, Bruns; Paljic, Castillion, Everton
RKC Waalwijk: Zoet, Martina, Drost, Ramos, Lamey, Stans, Duits, Braber (59. Chevalier), Boukhari (81. Anderson), Jozefzoon, Lieder.

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Gerrit Megelink

Oud-voetballer van oa Tubantia en Eilermark.

Reacties (0)
Archief