Woensdag 19 juni 2024
Twentesport

Heracles Almelo – Roda JC: 1-0 (0-0) analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 6 februari 2011 door   ·   Geen reacties

Analyticus: Edwin Hilgerink

Het was een echte Heracles wedstrijd. Heel veel strijd, maar niet echt bijzonder goed voetbal.

Heracles begon sterk en ik had gehoopt dat ze dat vol konden houden. Helaas was het offenstief van korte duur. Roda leek daarentegen niet echt te willen voetballen. De ploeg uit Almelo speelde wel heel opportunistisch, maar het was geen mooie wedstrijd om te zien. Desalniettemin was het wel ontzettend spannend.

In de tweede helft kwam Heracles verdiend op voorsprong. Toen Breukers een rode kaart kreeg was het niet meer zo leuk. Heracles beperkte zich, logischerwijs, tot verdedigen en dat deden ze prima. De ploeg van trainer Peter Bosz heeft helemaal geen brede bank, maar Bosz wisselde ontzettend goed. Het systeem bleef intact. En dat was voor mij de sleutel tot de winst.

Voor de amusementswaarde geef ik een zes. Puur omdat het geen goede wedstrijd was. Man of the match was voor mij Willy Overtoom. Hij maakte het enige doelpunt en was bij vrijwel elke aanval betrokken. Hij krijgt ook een ster.

Amusementswaarde: 6

Sterren: Overtoom (1)

Man/Vrouw of the match: Overtoom
Scoreverloop: 53. Overtoom 1-0.

Opstelling Heracles: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Fledderus, Quansah, Overtoom, Vejinovic (74. Rienstra), Douglas, Armenteros (93. Almubaraki), Everton (78. Te Wierik).

Opstelling Roda JC: Prus, De Fauw (81. Meulens), Kah, Wielaert, Hempte, Janssen, Vormer, Sutchuin Djoum (64. Bodor), Hadouir, Skoubo (72. Pluim), Junker.

Edwin Hilgerink is oud-speler van oa FC Twente, Heracles en HSC’21.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief