Donderdag 9 mei 2024

Heracles Almelo-Sparta Rotterdam 2-0 (0-0) – Analyse door Tonnie Elferink

Geplaatst op 31 oktober 2012 door   ·   Geen reacties

‘Heracles heeft vanavond een degelijke overwinning binnengesleept. Ik heb een wedstrijd gezien die niet erg interessant was. Uiteindelijk deed de thuisploeg wat werd verwacht. Een prima uitslag voor Heracles, maar het ik heb geen hoog niveau gezien vanavond.

Sparta liet zich voornamelijk terugzakken. Ik kreeg de indruk dat zij niet bereid waren om alles op alles te zetten voor de winst. Bij Heracles was de inzet bij de spelers iets hoger. Toch was het tempo laag bij de omschakeling en in balbezit. De passing bij beide ploegen was onnauwkeurig en dit leidde tot veel onnodig balverlies. Hierdoor kwam de eerste kans pas in de vijftiende minuut.

In de tweede helft was het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Om te voorkomen dat er ook in deze helft weinig beweging zou zijn op het middenveld bij Heracles, bracht trainer Peter Bosz het talent in vorm, Thomas Bruns. Hij had een goede invalbeurt, maar maakte niet het verschil. Uiteindelijk, na 66 minuten spelen, bracht Samuel Armenteros dit verschil wel. Hij scoorde de 1-0 na een goede steekpass vanaf het middenveld. Even later, in de 73e minuut, wist dezelfde Armenteros weer het net te vinden. Door zijn beide doelpunten was de wedstrijd eigenlijk al een kwartier voor het einde gespeeld. De Rotterdammers zakten nog meer terug en leken de hoop op de volgende ronde in de KNVB-beker te hebben opgegeven.

Individuele klasse heeft in dit gezapig duel de doorslag gegeven. De Almeloërs deden wat ze moesten doen, maar deden dit niet met fantastisch voetbal. Als een wedstrijd op slot zit, zoals deze, mag Heracles van geluk spreken dat zij beschikken over een spits als Armenteros.’

Heracles Almelo – Sparta Rotterdam 2-0 (0-0).
Scoreverloop: 66. Armenteros (1-0), 73. Armenteros (2-0)

Geel: Paljic, Quansah (Heracles Almelo). Bel Hassani, Buijs (Sparta Rotterdam).