Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

Heracles Almelo-Sparta Rotterdam 2-0 (0-0) – Analyse door Wim Neeskens

Geplaatst op 31 oktober 2012 door   ·   Geen reacties

‘Vanavond heb ik de derde thuiswedstrijd in negen dagen kunnen aanschouwen in het Polman Stadion. Helaas heb ik een zeer matig wedstrijd gezien. Zeker ten opzichte van afgelopen weekend. Toen speelde Heracles vele malen beter. Het tempo lag erg laag. Beide teams speelden een slordige wedstrijd en veel passes kwamen niet aan. Dit leidde in de eerste helft maar tot twee echte kansen. Voor een neutrale toeschouwer nog niet erg interessant dus. Gelukkig voor Heracles stelde Sparta niets tegenover het matige spel van de thuisploeg.

In de tweede helft moet ik de Almeloërs nageven dat zij iets beter gingen spelen. De druk werd ietwat opgevoerd. Dit bleek genoeg te zijn voor twee doelpunten. Samuel Armenteros, die eigenlijk een van de slechtste spelers aan de kant van Heracles was, scoorde toch twee maal. Vlak na rust kreeg Donovan Deekman nog een opgelegde kans. Als zijn schot erin was gegaan, had de wedstrijd nog een andere afloop kunnen hebben. Misschien is het dan individuele klasse bij Heracles die uiteindelijk het verschil maakt.

Ik kan heel kort over deze wedstrijd zijn. Ik heb vrijwel niets bijzonders gezien. Heracles deed wat het moest doen en behaalde een degelijke overwinning. Naast Ben Rienstra speelde eigenlijk iedereen onder zijn niveau. De reden dat deze verdediger voor mij de ‘man of the match’ werd, is omdat hij geen fouten maakte waar anderen die wel maakten.

Een supporter naast mij zei: “Het was geen geweldige wedstrijd, maar we zitten wel mooi bij de laatste zestien.”, en zo is het.’

Heracles Almelo – Sparta Rotterdam 2-0 (0-0).
Scoreverloop: 66. Armenteros (1-0), 73. Armenteros (2-0)

Geel: Paljic, Quansah (Heracles Almelo). Bel Hassani, Buijs (Sparta Rotterdam).
Toeschouwers: 7000.

Man of the match: Rienstra.
Amusementswaarde: 6.

Opstelling Heracles Almelo:
Pasveer, Koenders (46. Bruns), Rienstra, Paljic, Vejinovic, Quansah, Overtoom, Duarte, Gouriye (75. Mieghem), Armenteros, Everton.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief