Heracles Almelo verliest van ADO Den Haag

Geplaatst op 3 maart 2013 door   ·   Geen reacties

DEN HAAG – Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met 3-1 verloren. Na de 1-0 wisten de Almeloërs nog wel op gelijke hoogte te komen, door een doelpunt van Geoffrey Castillion (foto). Vervolgens scoorde de thuisploeg nog twee keer en bleef Heracles het antwoord schuldig.

Het was de thuisploeg die in de openingsfase het grootste spelaandeel had en wist te scoren. Dat het doelpunt, in de ogen van scheidsrechter Tom van Sichem als buitenspel werd beoordeeld, leek een onjuiste beslissing. Het annuleren van de treffer had wel tot gevolg dat de aanvalsdruk van ADO Den Haag wat afnam en Heracles Almelo beter in de wedstrijd kwam. Uitgespeelde kansen deden zich nauwelijks voor, het waren met name schoten uit de tweede lijn waarmee beide ploegen probeerden op voorsprong te komen. Everton nam Gino Coutinho van afstand onder vuur en dwong de ADO-goalie tot een redding, terwijl Remko Pasveer aan de overkant moeite moest doen om Vito Wormgoor en Mike van Duinen van scoren af te houden.

Na een half uur spelen werd ADO wat sterker en greep de thuisploeg het initiatief, maar de grootste mogelijkheid voor de pauze was desondanks voor de bezoekers uit Almelo. Lerin Duarte stond volledig ongedekt na een hoekschop en kon van dichtbij uithalen. Coutinho wist met een knappe reflex te voorkomen dat de bal binnen viel. De 0-0 ruststand was statistisch gezien niet vreemd: ADO Den Haag speelde dit seizoen al elf keer gelijk, Heracles al tien keer. Mede door dat moment bleef de stand bij rust 0-0.

Na de pauze kwam er alsnog verandering in de verhoudingen tussen beide teams. De eerste mogelijkheid was voor Heracles, dat Geoffrey Castillion naast zag schieten. Vervolgens was het Van Duinen die na twintig minuten spelen in de harde)tweede helft de score opende. De spits zette goed door na een lange bal, ontfutselde Milano Koenders de bal en liet vervolgens Remko Pasveer kansloos. Die voorsprong hield niet lang stand, tien minuten later vond Ben Rienstra met een fraaie pass Castillion, die dit keer wel succesvol was in de afronding.

De Almelose gelijkmaker viel net aan het begin van het bekende Haagse kwartiertje. Het massale ‘alle ballen op Mikie’ vanaf de tribune bleek uiteindelijk de sleutel tot de zege. Want daar waar al de gehele wedstrijd werd geprobeerd om Mike van Duinen in stelling te brengen, een tactiek waaruit de 1-0 voortkwam, lukte dat vijf minuten na  de gelijkmaker opnieuw. Dit keer schoot Van Duinen raak op aangeven van Tjaronn Chery. Niet veel later kreeg de geboren Hagenaar nog een opgelegde kans om zijn hattrick te completeren, maar hij schoot van dichtbij naast. Tjaronn Chery haalde in blessuretijd alsnog de trekker voor de derde keer over: de Oud-Enschedeër zorgde voor de 3-1 eindstand.

Door de nederlaag zakte Heracles Almelo terug naar een elfde plaats op de ranglijst. Daarmee bevinden de Almeloërs zich in het kleurloze gebied van de stand. Enerzijds lijkt de ploeg deelname aan de play-offs met als inzet Europees voetbal wel te kunnen vergeten, aan de andere kant is de afstand tot de degradatieplekken groot. Maar juist in die laatste constatering schuilt het grote gevaar. Want hoewel Heracles vijf plaatsen boven de streep staat, bedraagt de voorsprong op nummer veertien, Roda JC, maar drie punten. Daardoor zijn de Almeloërs nog lang niet verzekerd van handhaving.