Zondag 26 mei 2024
Twentesport

Heracles Almelo – Vitesse 6-1 (1-0) – Analyse door Gerrit Megelink

Geplaatst op 26 februari 2011 door   ·   1 Reactie

Een ontketend Heracles leverde een puike prestatie met dominant voetbal. Vooral in de omschakeling was de ploeg sterk en dat werd met super goed positiespel uitgevoerd. De eerste helft opende Heracles sterk, maar hield Vitesse goed tegen, door vroeg druk te zetten. Heracles kwam wat gelukkig op voorsprong, door een misverstand tussen verdediger Rajkovic en doelman Room. Het was Looms die goed afrondde en snoeihard binnen schoot.

 Die treffer was het keerpunt in de wedstrijd. Het multiculturele Vitesse bleek als los zand terwijl Heracles goed positiespel liet zien. De tweede helft was het doelpunt van Everton de aanzet voor Heracles om onder leiding van Mark-Jan Fledderus, de beste man van het veld, die verdedigend en aanvallend aanspeelbaar was verder te gaan. Vitesse verkeerde in desolate toestand, hoewel de ploeg individueel gezien uit goede voetballers bestaat. Ik vond de ruime overwinning van Heracles meer toe te schrijven aan de compacte manier van spelen in combinatie met het goede positiespel.

 Ik heb, in de tijd dat ik namens Twentesport wedstrijden beoordeel, nog nooit iemand twee sterren gegeven. Vandaag doe ik dat wel. Ik vond Fledderus echt het cement van het elftal. Niet alleen door te scoren, maar bovendien door uitstekende balans in het elftal te brengen. Daarnaast een ster voor Overtoom die op belangrijke momenten de strafschoppen benutte en in aanvallend opzicht heel belangrijk was. Tenslotte een ster voor Mike te Wierik. Het blijkt maar weer dat je een back niet voor veel geld hoeft te kopen. Er zit een goede kop op die jongen. Zo zie je maar dat je uit eigen kweek ook prima spelers halen kunt.

Heracles Almelo – Vitesse 6-1 (1-0)

Amusementswaarde: 7
Man van de wedstrijd: Mark-Jan Fledderus
Sterren: Fledderus 2x
                  Te Wierik 1x
                 Overtoom 1x

Scoreverloop:
39. Room (e.d.) 1-0, 49. Everton 2-0, 59. Fledderus 3-0, 69. Overtoom 4-0 (pen.), 75. Overtoom 5-0 (pen.), 83. Kashia 6-0 (e.d.), 90+2. Kashia 6-1
Toeschouwers: 8.475
Scheidsrechter:
Haverkort
Gele kaart: Snijders, Kashia (Vitesse)
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah (83. Rienstra), Overtoom (78. Vejinovic), Fledderus, Douglas (78. Cairo), Armenteros, Everton.
Vitesse: Room, Van der Struijk, Kashia,  Rajkovic, Yasuda, Van Ginkel, López, Riverola, Babangida (64. Stevanovic),  Pröpper, Pedersen (46. Sneijders).

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. […] Heracles Almelo – Vitesse 6-1 (1-0) – Analyse door Gerrit Megelink […]
Archief