Zondag 26 mei 2024
Twentesport

Heracles Almelo – Vitesse 6-1 (1-0) – Analyse door Willem de Vries

Geplaatst op 26 februari 2011 door   ·   6 Reacties

De eerste helft zat Heracles er bovenop, maar waren er buiten een mogelijkheid voor Douglas geen uitgespeelde kansen. Hoewel de wedstrijd gelijk op ging, was Heracles veel sterker dan Vitesse. De bezoekers  kregen voor rust geen kans, mochten tot de zestien komen maar daarna was het over en uit.

 In de tweede helft was het na de 2-0 gespeeld. Qua voetbal zat er bij Vitesse niets meer in. Vorige week speelde die ploeg nog wel aardig maar vandaag leek het helemaal nergens op. Dat kwam ook omdat Heracles er goed bovenop zat, sterk in de duels was en fel was. Ik vond Mike te Wierik een pluspunt, dat is zeker geen slechte voetballer. Achterin zat het bij Heracles toch al goed dicht. Looms scoorde een knappe goal en uiteindelijk had het wel wat van een trainingswedstrijd. Als laatste nog iets wat me opviel. Ferrer, de trainer van Vitesse stond drie kwart van de wedstrijd. In de laatste fase ging hij zitten, blijf dan ook staan! Ik heb ook het idee dat die man er echt niets van kan.

 Ik geef Maertens een ster, hem verkies ik ook tot man van de wedstrijd, daarnaast een ster voor Mike te Wierik, die ik goed vond spelen. Voor de amusementswaarde een 6,5 omdat het eigenlijk geen wedstrijd was.

Heracles Almelo – Vitesse 6-1 (1-0)

Amusementswaarde: 6,5
Man van de wedstrijd:
Birger Maertens
Sterren:
Martens 1x
               Te Wierik 1x

Scoreverloop:
39. Room (e.d.) 1-0, 49. Everton 2-0, 59. Fledderus 3-0, 69. Overtoom 4-0 (pen.), 75. Overtoom 5-0 (pen.), 83. Kashia 6-0 (e.d.), 90+2. Kashia 6-1
Toeschouwers: 8.475
Scheidsrechter:
Haverkort
Gele kaart: Snijders, Kashia (Vitesse)
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah (83. Rienstra), Overtoom (78. Vejinovic), Fledderus, Douglas (78. Cairo), Armenteros, Everton.
Vitesse: Room, Van der Struijk, Kashia,  Rajkovic, Yasuda, Van Ginkel, López, Riverola, Babangida (64. Stevanovic),  Pröpper, Pedersen (46. Sneijders).

Delen is sportief

Reacties (6)

 1. Jeroen says:

  Hoe kun je voor amusementwaarde nu een 6,5 geven. Mooie goals en Heracles heeft constant op de helft van de tegenstander gespeeld. Het (Heracles) publiek stond op de banken en daarvoor speel je toch voetbal? Sorry Willen de Vries ik heb de indruk dat u niet weet wat amusement is! Trouwens gaf u ook niet een 6,5 voor de magere 1-0 van uw club tegen Vitesse?

 2. Marco Munnink says:

  Een wedstrijd is een evenement, waarin meerdere partijen trachten een of meer tegenstanders te overwinnen, of te bewijzen dat zij beter zijn in een discipline dan de andere partij of partijen.

  Daar heb je dus wel twee gelijkwaardige ploegen voor nodig. De term trainingswedstrijd zegt genoeg. Waarschijnlijk bieden de spelers van Heracles elkaar daar meer tegenstand dan Vitesse deed.

 3. Jeroen says:

  Volgens mij heb ik een opmerking gemaakt over het onderwerp amusement. Dat het geen wedstrijd was is een understatement. Je speelt voetbal om het publiek te vermaken, dat de Vitessefans zich niet vermaakt hebben mag duidelijk zijn, maar de overige 8000 toeschouwers volgens mij wel. Mooie goals (Everton en Fledderus)gezien en een Heracles die de tegenstander helemaal in de tang had, is dat dan geen amusement?

 4. Aike says:

  Met Willem de Vries,hebben we nooit amusement gehad!!

 5. Aike says:

  Willem,lees dat stukje van Gerrit Megelink maar eens,heeft er dus meer verstand van!!

 6. henk says:

  mike te wierik scoor een goal voor ons
Archief