Vrijdag 23 februari 2024
Twentesport

Heracles Almelo wacht op het jawoord van de gemeenteraad

Geplaatst op 8 juli 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De presentatie van Heracles voor het nieuwe seizoen verliep zoals verwacht mocht worden. Sober, geen poespas, weinig nieuws. Achter de tafel flankeerden Peter Bosz en Nico Hoogma voorzitter Jan Smit die de bijeenkomst opende met het betuigen van medeleven met de ramp in de Grolsch Veste. ‘Ook hier in Almelo zijn we geschrokken van dit drama. We hopen dat FC Twente kans ziet om gevolgen ervan in goede banen te leiden. Het is zeer triest wat er gebeurd is. Spelers, bestuur en iedereen die hier werkt leeft mee met Enschede en met de slachtoffers’, aldus Smit.

Smit blikte vervolgens kort vooruit naar het komend seizoen en begon met de opmerking dat het leven bij Heracles op het oog saai lijkt te worden. ‘Maar als het rustig is bij de club, zijn de omstandigheden optimaal om resultaten te boeken. Maar het moet ook weer niet té rustig worden, anders vloeit de inspiratie weg uit de groep’, zei Smit.

Smit memoreerde kort het succesvolle afgelopen seizoen, maar kon nog doelstellingen oplepelen voor de nieuwe jaargang. ‘Tot 31 augustus kan er nog van alles gebeuren. Ik doe geen uitspraken, maar we hebben hoge ambities. We zijn een club die vooruit wil, maar dat kan alleen als het nieuwe stadion er komt. Ik zelf wil er niet al te veel over zeggen, voel me ietwat monddood. De gemeenteraad zal dinsdag de beslissing nemen. Iedereen ziet het belang van Heracles voor de stad en de omgeving. Heracles is belangrijk voor het bedrijfsleven en voor de sociaal-maatschappelijke kant van de gemeenschap. Dus kan de gemeenteraad het laten zien’, zei Smit die een oproep deed aan sponsors en fans om dinsdag naar het centrum van de stad te gaan als een positieve, morele steun. Hij vertelde dat er een aantal amendementen ingediend is, waarmee Heracles kan leven. Dinsdag wordt er dus over gestemd.’We zijn een hechte, gezonde die haar ambities waar wil maken. De twaalfde juli zal een belangrijke dag worden in de geschiedenis van Heracles’, besloot Smit zijn voordracht. Mocht het nieuwe stadion niet doorgaan, dan stopt hij als voorzitter. ‘Ik ben iemand die altijd vooruit wil, die iets wil opbouwen. Als dat niet meer kan, ben ik weg.’
Door een groter stadion kan Heracles de begroting opschroeven. Voor komend jaar is er een kleine negen miljoen euro beschikbaar en daarmee heeft de club een van de kleinste budgetten van de eredivisie.

Nico-Jan Hoogma, de directeur van de club, vertelde dat de selectie gemiddeld een jaar jonger is dan vorig jaar. Heracles is overigens nog niet compleet. ‘We zoeken getalenteerde spelers die zich bij ons willen doorontwikkelen. Dertig spelers voor eerste elftal en beloften, dat is ons streefgetal’, aldus Hoogma die moet improviseren met een zeer klein bedrag voor aanvullende spelers voor het beloftenteam. Morgenavond nemen hij en de technische staf de beslissing  over de mogelijke komst van de amateur Daryl van Mieghem die de afgelopen weken mee trainde met de Almeloërs.

Peter Bosz had er weinig aan toe te voegen. De hoofdtrainer van de club is tevreden. ‘Ondanks dat we veel dezelfde spelers hebben, deze selectie staat er beter voor dan een jaar geleden. Ook als het bijna dezelfde spelers zijn  als vorig jaar, kunnen we nog voldoende vooruitgang boeken. Zo moeten we bijvoorbeeld veel meer  rendement halen uit vrije schoppen en hadden we vorig seizoen te veel tegendoelpunten.’
Bosz en de zijnen moeten afwachten of er nog spelers vertrekken. Tot nu toe was er nauwelijks belangstelling voor Heraclieden. Er was alleen wat vage buitenlandse interesse voor Everton, de Braziliaanse aanvaller van de Almeloërs, die vorig seizoen vijftien keer scoorde.

Foto: De drie nieuwelingen van Heracles, vlnr Leon van Dijk, Lerin Duarte en Luis Pedro.
(Foto Bert Letteboer)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief