Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Heracles Almelo-Willem II 4-1 (3-1) – Analyse door Edwin Nieland

Geplaatst op 9 februari 2013 door   ·   Geen reacties

‘Loon naar werken’ is voor mij een titel die goed bij de wedstrijd past. Het duel tussen Heracles and Willem II was vlak, maar bevatte een aantal hoogtepunten en het rendement was hoog. Helaas bloedde de wedstrijd in het laatste kwartier dood.

In de openingsfase van de wedstrijd vroeg ik mij telkens af: “Waarom heeft Heracles het toch zo lastig tegen een ploeg als Willem II?” Daar kreeg ik in de 26e minuut van de reguliere speeltijd antwoord op. De Tilburgers probeerden de ploeg uit Almelo voetballend tegen te werken. Dit deden zij door het positiespel goed uit te voeren. Op het middenveld werden de Heraclieden in het eerste half uur namelijk helemaal vast gezet.

Pas bij de 1-1 in de 26e minuut, toen Dario Vujicivic eindelijk los kwam van zijn directe tegenstander, werd duidelijk waar het knelpunt bij de thuisclub zat. Heracles Almelo is een ploeg die graag vanuit het 3-4-3 systeem speelt. Met een man meer op het middenveld zoekt Heracles altijd naar een aanspeelpunt, en hier speelde Willem II vandaag goed op in. Dario Vujicevic werd namelijk vast gezet. Een compliment aan de bezoekers dus.

Bij de aansluitingstreffer werd voor het eerst in deze wedstrijd de kwaliteit van Heracles zichtbaar. De snelle ‘één-tweetjes’ hebben de Almeloërs wel onder de knie. Helaas voor de toeschouwer waren deze spelcombinaties zeldzaam tegen Willem II.

Gedurende de wedstrijd werd het individuele kwaliteitsverschil tussen de ploegen langzaam zichtbaar. Heracles heeft op elk gebied eigenlijk een betere speler rondlopen, ook na enkele positiewijzigingen. Na de winterstop zijn er enkele verschuivingen geweest in de basisopstelling. Ik moet zeggen dat de nieuwe rollen het spel van Heracles ten goede kwamen. Thomas Bruns, Marko Vejinovic en Dario Vujicivic, allen waren ze betrokken bij één of meerdere doelpunten. Toch vind ik Bruns geen speler voor op de ’10’. Hij is geen voetballer die goed overweg kan met kleine ruimtes.

Heracles speelde, zoals we dat van de ploeg gewend zijn, als een team. Er stak niemand boven de rest uit. Elke speler deed zijn werk. Telkens wanneer ik een ‘man of the match’ koos, bedacht ik mij later weer. Vanavond wisselde iedereen goede met slechte momenten af.

Tot slot wil ik nog mijn lof uitspreken over de jonge Joey Belterman, hij speelde goed en heeft een karakteristiek loopje. Ik denk dat deze speler potentie heeft. Peter Bosz laat hem niet voor niets invallen.’

Heracles Almelo- Willem II.
Scoreverloop: 6. Vossebelt 0-1, 19. Vejinovic 1-1, 26. Bruns 2-1, 43. Duarte 3-1, 61. Bruns 4-1.

Arbiter: Makkelie.
Toeschouwers: 8.450.
Geel: Schenkeveld, Everton (Heracles Almelo), Hofs (Willem II).

Amusementswaarde: 6.
Sterren:
Man of the match:

Opstelling Heracles Almelo: Pasveer, Schenkeveld, Koenders, Dorda, Quansah, Vujicevic, Bruns (Belterman 75.), Duarte, Gouriye (Schamp 82.), Vejinovic, Everton.

Opstelling Willem II: Meul, Cornelisse, Akouili, Peters, Jallo, Hofs (Ippel 66.) Mulder (Haemhouts 55.), Vossebelt, Misidjan (Höcher 77.), Joachim, Podevijn.

Foto: Ninos Gouriye (links) duelleert met voormalig Heraclied Gaby Jallo
(foto René Hummel)

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Edwin Nieland

Oud-voetballer van Quick’20.

Reacties (0)
Archief