Zaterdag 29 februari 2020
Twentesport

Heracles betaalt in Sittard hoge prijs voor kans-missen

Geplaatst op 11 augustus 2019 door   ·   2 Reacties

SITTARD/ALMELO – Heracles verspeelde vanmiddag twee punten in Sittard, waar het tegen Fortuna 1-1 werd. Door zelf bij 0-1 tal van kansen te missen hielden de Almeloërs de gastheren in leven. En die kregen in de laatste van de dik vijf minuten blessuretijd een strafschop: 1-1.

Heracles toucheerde het loon van het onvermogen, want had nadat Sylvester van de Water na een kwartier in de tweede helft op aangeven van Mohammed Osman de score openbrak meerdere mogelijkheden tegen een onthutsend zwak Fortuna om aan het doelsaldo te werken. Het was weliswaar wel het tweede doelpunt van Heracles, want een vroege treffer van Mauro Junior uit een combinatie met Cyriel Dessers werd op voorspraak van de VAR afgekeurd, en nog weet niemand waaróm de VAR het fortuin van Fortuna preekte.

Vrije ruimtes
Mohammed Osman en Mauro Junior maakten aan Almelose kant een voortreffelijke indruk, ze heersten en verdeelden waar ze stonden en grossierden in het creëren en benutten van vrije ruimtes. Mauro Junior, de huurling van PSV, aast op zijn eerste goal en die moet hij dan volgende week maar tegen de ploeg uit Eindhoven maken die dan in Almelo op bezoek komt.

Frank en vrij
Heracles speelde frank en vrij, maar vergat de tweede helft de kansen te benutten die in aantal toenamen doordat Fortuna na de Almelose goal meer moest komen. De kansen kwamen er ook, maar er werd slordig mee omgesprongen, want Alexander Merkel had het vizier niet op scherp staan en Cyriel Dessers raakte de paal. Fortuna raakte zo ongeveer geen bal goed, maar gooide wel meer opportunisme in de strijd. Heracles bleef kansen om zeep helpen en werd gewaarschuwd, want Felix Passlach beroerde de lat boven Heracles-keeper Janis Blaswich. In de zesde minuut van de blessuretijd ging het dan toch nog mis, toen scheidsrechter Kevin Blom in het zestienmetergebied hands constateerde en Mark Diemers het elf meter lange cadeautje uitpakte.

foto: Bert Letteboer

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Piet says:

    Onze vriend Kefje Blom, alias Roelvink was deze middag in grootse vorm evenals de Varretjes in de Zeister bossen. Heracles heeft het ook deels aan het eigen onvermogen te wijten. Het is in de voetbalwereld nu eenmaal een gegeven, als je de eigen kansen niet benut doet de tegenstander dat, ‘met of zonder hulp’, wel. En zo geschiedde.
    A.s zondagavond om 20.00uur wordt een wedstrijd van een heel ander niveau. Hopend met een verrassend einde.

  2. Jeroen says:

    We moeten als Heraclieden niet piepen, het is onze eigen schuld dat we de simpele kansen om zeep hebben geholpen en
    niet verder zijn uitgelopen. Uiteraard had de 1e goal nooit afgekeurd mogen worden want dan kunnen we beter stoppen met voetballen en gaan korfballen. Door het slappe optreden van onze arbiters worden de Nederlandse spelers internationaal nooit kerels. In een Europese wedstrijd worden dit soort goal nooit afgekeurd, daar hebben Blom en zijn kompanen het lef niet voor.
Archief