Donderdag 28 maart 2024

Heracles betaalt in Sittard hoge prijs voor kans-missen

Geplaatst op 11 augustus 2019 door   ·   2 Reacties

SITTARD/ALMELO – Heracles verspeelde vanmiddag twee punten in Sittard, waar het tegen Fortuna 1-1 werd. Door zelf bij 0-1 tal van kansen te missen hielden de Almeloërs de gastheren in leven. En die kregen in de laatste van de dik vijf minuten blessuretijd een strafschop: 1-1.

Heracles toucheerde het loon van het onvermogen, want had nadat Sylvester van de Water na een kwartier in de tweede helft op aangeven van Mohammed Osman de score openbrak meerdere mogelijkheden tegen een onthutsend zwak Fortuna om aan het doelsaldo te werken. Het was weliswaar wel het tweede doelpunt van Heracles, want een vroege treffer van Mauro Junior uit een combinatie met Cyriel Dessers werd op voorspraak van de VAR afgekeurd, en nog weet niemand waaróm de VAR het fortuin van Fortuna preekte.

Vrije ruimtes
Mohammed Osman en Mauro Junior maakten aan Almelose kant een voortreffelijke indruk, ze heersten en verdeelden waar ze stonden en grossierden in het creëren en benutten van vrije ruimtes. Mauro Junior, de huurling van PSV, aast op zijn eerste goal en die moet hij dan volgende week maar tegen de ploeg uit Eindhoven maken die dan in Almelo op bezoek komt.

Frank en vrij
Heracles speelde frank en vrij, maar vergat de tweede helft de kansen te benutten die in aantal toenamen doordat Fortuna na de Almelose goal meer moest komen. De kansen kwamen er ook, maar er werd slordig mee omgesprongen, want Alexander Merkel had het vizier niet op scherp staan en Cyriel Dessers raakte de paal. Fortuna raakte zo ongeveer geen bal goed, maar gooide wel meer opportunisme in de strijd. Heracles bleef kansen om zeep helpen en werd gewaarschuwd, want Felix Passlach beroerde de lat boven Heracles-keeper Janis Blaswich. In de zesde minuut van de blessuretijd ging het dan toch nog mis, toen scheidsrechter Kevin Blom in het zestienmetergebied hands constateerde en Mark Diemers het elf meter lange cadeautje uitpakte.