Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Heracles bevrijdt zichzelf tegen VVV en Kuwas uitblinker

Geplaatst op 28 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles heeft de middenmoot van de eredivisie in zicht na de makkelijke winst met 3-0 vanavond in de thuiswedstrijd tegen VVV. Opnieuw was Brandley Kuwas de grote man aan Almelose zijde. Hij scoorde de eerste goal, was bij de andere twee betrokken en ook anderszins nadrukkelijk present.

In de elfde minuut al schoot Kuwas, fraai vrijgespeeld, de bal over het doel. Nog binnen het kwartier mikte Monteiro op de paal en kort daarna redde verdediger Seuntjes op de lijn bij een inzet Peterson.

Toch werd het nog voor de rust 2-0. Wie anders dan Kuwas liet het publiek in Almelo voor het eerst juichen. Binnen vijf minuten gaf Kuwas aan Peterson de kans er 2-0 van te maken en de Zweed faalde niet. Ook de derde goal werd door Petreson gemaakt en, het wordt saai, weer droeg Kuwas bij aan de realisering.

Jubelwissels
Voor trainer John Stegeman reden om uitblinker Kuwas en dubbelscoorder Peterson te wisselen om hen te laten toejuichen. Jaroslav Navratil en Kai Huisman kwamen in het veld, wat voor Huisman zijn debuut in de hoofdmacht van Heracles betekende.

Een andere debutant en uitblinker was de 29-jarige scheidsrechter Martin Peréz die een prima wedstrijd floot.

Heracles-VVV 3-0 (2-0)
Scoreverloop: 36 Kuwas 1-0, 40 Peterson 2-0, 70 Peterson 3-0
Geel: Pröpper, Post
Opstelling Heracles: Castro, Droste, Pröpper, Van den Buijs, Hardeveld, Niemeijer (76 Van Ooijen), Pelupessy, Monteiro; Kuwas (88 Huisman), Gladon, Peterson (82 Navratil)
Geel: Pröpper (Heracles) en Post (VVV)
Scheidsrechter: Peréz
Toeschouwers: 10.000

FOTO: Harry Broeze

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief