Heracles blijft zicht houden op de play-offs

Geplaatst op 21 april 2012 door   ·   Geen reacties

DOETINCHEM – In een cruciale wedstrijd met het oog op het vervolg in de strijd om play-off-kwalificatie, lijkt Heracles Almelo na een 3-2 overwinning op De Graafschap alsnog af te stevenen op een spannend competitieslot.

Op de Doetinchemse Vijverberg kwam de ploeg van trainer Peter Bosz al na elf minuten op achterstand, maar nog voor de rust werd de vrees omgebogen in goede hoop door treffers van Samuel Armenteros en Ninos Gouriye. Zeven minuten na de rust leek de Almelose club de drie punten binnen te hebben, toen Everton de 3-1 binnen tikte. Maar de slotfase werd een krankzinnige. Nadat Michael de Leeuw een penalty benutte na een duwtje van Mark Looms, Duarte zwaar bestraft werd met rood, Looms zijn tweede gele kaart pakte en Bosz naar de tribune werd verwezen, werd het nog billenknijpen. Met kunst- en vliegwerk behield Heracles de voorsprong en verzamelde het drie zeer belangrijke punten.

‘Een heel belangrijk potje’, vertelde Bosz daags voor het duel. En hoewel hij zich wel moet hebben geërgerd in het eerste kwartier, waarin Heracles er zelfs nog genadig van af kwam met de enige tegentreffer van Soufian El Hassnaoui, was de reactie meer dan bevredigend. Heracles manifesteerde zich in de eerste helft zo gevaarlijk als  koningscobra. De enige twee kansen werden immers benut. Nadat Armenteros uit een rebound van een schot van Tim Breukers tekende voor de gelijkmaker, kopte Gouriye, uit een rebound van een eigen inzet, de 2-1 binnen.

Na de rust leek Heracles zichzelf in een royale zetel te plaatsen, toen Everton de marge op 2 zette. Maar daarna ging het mis, met een hoofdrol voor scheidsrechter Danny Makkelie, die een penalty toekende aan De Graafschap, twee keer eenrode kaart trok en Bosz naar de tribune verwees. Vooral de laatste was om onbegrijpelijke reden. De trainer zou alleen te kennen hebben willen te wisselen, maar Makkelie dacht dat hij wat had geroepen. Hoe dan ook, alles tezamen bracht het Heracles in een bijzonder lastige situatie. Met twee man minder was het een kwestie van vrouwen en kinderen eerst, want de gelijkmaker van De Graafschap leek een kwestie van tijd. Met dank aan een flinke dosis geluk, in combinatie met de rendementloos ogende Doetinchemmers, hield Heracles stand en boekte het alsnog drie zwaarbevochten punten. De ploeg maakte het zichzelf moeilijk, maar kwam met de schrik vrij. De play-offs blijven in zicht.