Heracles boekt overtuigende 2-0 oefenzege op Gençlerbirligi

Geplaatst op 9 januari 2011 door   ·   Geen reacties

08 januari 2011
BELEK – Heracles Almelo heeft vandaag met 2-0 gewonnen van het Turkse Gençlerbirligi. In Belek waren Samuel Armenteros en Mark-Jan Fledderus pas in de tweede helft trefzeker.

Na het verdienstelijke gelijk spel (2-2) eerder deze week tegen Bursaspor, heeft Heracles, dat afgezien van de zieke Van der Linden met de sterkste opstelling begon, ook vandaag een prima opwachting vertoond. Hoewel de ploeg afwachtend en in een laag tempo begon, nam het wel vanaf de eerste minuut het initiatief. De beste kansen waren vervolgens ook voor Heracles. Fledderus was tot twee keer toe dichtbij een treffer, een doelpunt van Everton werd afgekeurd wegens buitenspel en Douglas stuitte op de Turkse doelman.

Na rust zette Heracles het gecreëerde overwicht pas om in doelpunten. Al vroeg schoot Samuel Armenteros (foto) raak na een overstapje van Everton (1-0). Daarna bleef het spelbeeld eenzijdig in het voordeel van Heracles. Gençlerbirligi moest het onderspit delven, maar pas in het laatste twintig minuten stelden de Almeloërs de zege veilig. Nadat Armenteros de bal voorlangs schoot, was het even later wel raak. Fledderus zette de 2-0 op het scorebord. In de slotfase was Heracles nog een paar keer dichtbij de marge van drie, maar een verandering in de stand kwam er niet meer.

Scoreverloop: 48. Armenteros 0-1, 73. Fledderus 0-2.
Heracles Almelo: Pasveer; Breukers, Maertens, Reekers (46. Ter Horst), Looms; Quansah, Fledderus (83. Bruns), Overtoom; Douglas, Armenteros, Everton.