Heracles – Bursaspor eindigt na noodweer en op drassig veld in 2-2

Geplaatst op 7 januari 2011 door   ·   Geen reacties

06 januari 2011

BELEK – De teller op de klok was de drie minuten nauwelijks gepasseerd toen Jan Smit en Nico-Jan Hoogma de eigen spelers van het veld haalden. Noodweer – regen, onweer en hagel – maakte doorspelen van de oefenwedstrijd Heracles-Bursaspor levensgevaarlijk. Een half uurtje later werd de wedstrijd hervat, maar hadden de buien hun sporen absoluut nagelaten. Op een onbespeelbaar veld, waar alsnog op gespeeld werd, begon Heracles aan wat de eerste remise van het seizoen zou worden (2-2).

Mede door de moerasachtige taferelen was het geen hoogstaande wedstrijd. De eerste grote kans was direct raak. Ozan Ipek verschalkte doelman Dennis Telgenkamp. In de fase die volgde rechtte Heracles de rug. De Turkse goalie tastte mis op een inzet van Marko Vejinovic (1-1). En luttele minuten later maakte Glynor Plet (foto) de 2-1. Al vroeg in de tweede helft kwam Bursasport op gelijke hoogte door een doelpunt van invaller Stelian Giana Kirita. In de slotfase kwam Heracles nog met de schrik vrij. Olivier ter Horst veroorzaakte een penalty, maar deze werd door Yildirim naast geschoten.