Heracles dankzij soevereine overwinning bij NAC naar kwartfinale beker

Geplaatst op 19 december 2012 door   ·   Geen reacties

BREDA – Heracles Almelo heeft zich dankzij een soevereine overwinning op NAC geplaatst voor de kwartfinale van de beker. In de eerste helft kwamen de Almeloërs nog wel op achterstand door een treffer van Alex Schalk. Nog voor rust maakte Geoffrey Castillion gelijk, waarna Heracles in de laatste tien minuten via Samuel Armenteros en Everton Ramos da Silva de overwinning opeiste.

Het begin van de ploeg van trainer Peter Bosz was niet best. Bij vlagen werd er slordig balverlies geleden. Heracles kwam dan ook terecht op achterstand door een doelpunt van Alex Schalk. De kleine spits van NAC profiteerde van matig wegwerken van de Heracles-defensie en scoorde met zijn hoofd de 1-0 voor de thuisploeg. Heracles leek van slag, maar kwam toch terug. Uit het niets stond Castillion door een steekpass van de goed spelende Thomas Bruns oog in oog met NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar. De van Ajax gehuurde aanvaller omspeelde de doelman en schoot vanuit een moeilijke hoek nog knap binnen: 1-1. Na de gelijkmaker had het er alle schijn van dat Heracles nog voor rust op voorsprong zou komen, maar de goed keepende Ten Rouwelaar had op alle schoten van Heracles-spelers een antwoord.

NAC, dat misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen speelde, verscheen in de tweede helft enkele keren gevaarlijk voor het Heracles-doel. Ook andersom vielen er tal van kansen te noteren, wat de wedstrijd zeer vermakelijk maakte. Met het uitvallen van uitblinker Thomas Bruns moest Bosz halverwege de tweede helft een belangrijke beslissing nemen. In plaats van het inbrengen van aanvaller Ninos Gouriye koos de trainer met het inbrengen van Jason Davidson voor zekerheid. Terwijl NAC gevaarlijk bleef aanvallen was het Heracles dat uiteindelijk het meest effectief bleef. Met name Willie Overtoom had een prima oog voor de aanvallers. Met twee loepzuivere steekpasses legde hij de basis voor de Almelose overwinning. Overtoom’s eerste bal werd opgepikt en zuiver afgemaakt door Armenteros, terwijl de tweede bal van de middenvelder uit een rebound voor de voeten van Everton viel, die van dichtbij 1-3 scoorde. Met nog enkele minuten op de klok kwam de overwinning van Heracles nooit meer in gevaar en dus plaatste de ploeg zich voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

NAC – Heracles Almelo 1-3 (1-1)
16. Schalk 1-0, 32. Castillion 1-1, 83. Armenteros 1-2, 88. Everton 1-3