Vrijdag 17 januari 2020
Twentesport

Heracles deelt de punten in De Kuip met Feijenoord

Geplaatst op 20 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

ALMELO/ROTTERDAM – Dankzij een weergaloos doelpunt van de door een gele kaart getergde Orestis Kiomourtzoglou en door een wereldredding van Lennart Czyborra
in de slotfasesleepte Heracles in De Kuip tegen Feijenoord vanmiddag een gelijkspel uit het vuur. De thuisploeg was al na een kwartier op voorsprong.
gekomen door een pegel Jens Toornstra van aanmerkelijke afstand.

Feijenoord was veruit de beste ploeg in de eerste helft, waarbij met name Steven Berghuis zijn grote klasse etaleerde, kansen creëerde, maar die niet wist te benutten door in de afwerking opzichtig te missen. Daar hadden meer Rotterdammers last van, met name Luis Fernando Sinisterra Lucumí. Om nog maar te zwijgen van Marcos Senesi, de Argentijn voor wie Feijenoord zeven miljoen neertelde, maar die hooguit voor zeven euro waarmaakte.

Iets te halen
Heracles werd gaandeweg bevestigd in het idee dat er wat te halen moest zijn in de Maasstad. Door de geweldige goal van de Griekse groeibriljant Kiomourtzoglou kwam de ploeg van de in De Kuip fanatiek en robuust coachende trainer Frank Wormuth langszij. Opvallend was opnieuw hoe in dit deel van de wedstrijd ook Mauro Junior zijn balkunsten vertoonde en met een enkele pass een situatie naar zijn hand zette.

Mede daardoor kregen de Almeloërs nog een paar dotten van kansen, maar toen Feijenoord aanzette waren de rollen omgedraaid en kreeg de ploeg van de steeds zuurder kijkende trainer Jaap Stam talrijke mogelijkheden, die niet werden benut, mede niet door de wereldredding van Lennart Czyborra kort voor tijd.

FOTO: Mauro Junior behoorde bij Heracles weer tot de besten (@heracles.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief