Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Heracles en Almelose ziekenhuis werken samen

Geplaatst op 25 maart 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Voor aanvang van de eredivisiewedstrijd Heracles Almelo – FC Utrecht, tekenden ZGT (Ziekenhuisgroep Twente) en Heracles Almelo op zondag 25 maart 2012 een Partner in Business overeenkomst. Het contract werd ondertekend door bestuursvoorzitter Meindert Schmidt van ZGT en voorzitter Jan Smit en commercieel directeur Rob Toussaint van Heracles Almelo.

‘We zijn erg verheugd met ZGT als onze nieuwe Partner in Business’, aldus Rob Toussaint. ‘Aanleiding voor de overeenkomst is het gebruik van een aantal parkeerplaatsen van het ziekenhuis rond thuisduels in ons nieuwe stadion. Dit uiteraard zonder dat het ten koste gaat van plaatsen voor patiënten, bezoekers en/of medewerkers.’

Om nieuwbouw van het Heracles Almelo stadion te realiseren, zijn in totaal 3000 parkeerplaatsen voor de voetbalclub vereist. ZGT stelt daarvoor 915 parkeerplaatsen beschikbaar. Dit aantal is gebaseerd op ervaringscijfers. Hieruit blijkt dat deze oplossing geen problemen met zich meebrengt. De indeling is zo gekozen dat iedereen het dichtst bij zijn bestemming kan parkeren. De parkeerplaatsen in de zone direct om het ziekenhuis zijn gereserveerd voor de patiënten en bezoekers. Het voetbalpubliek parkeert het dichtst bij de looproute naar het stadion, de medewerkers op de personeelsparkeerplaats. De invoering vindt geleidelijk plaats en gaat het volgende voetbalseizoen in. Om het risico van verkeersopstoppingen te minimaliseren, zijn er parkeerwachters aanwezig en staan de slagbomen van het ZGT parkeerterrein open. Parkeren is dan voor alle bezoekers gratis, de kosten verrekent het ziekenhuis met Heracles. De parkeerplaatsen van de spoedpost blijven volledig beschikbaar voor patiënten.

De overeenkomst helpt het mogelijk maken de plek van het bestaande stadion naast het voetbal voor economische doeleinden zoals kantoren en sportgerelateerde detailhandel te benutten. Meindert Schmidt: “Beide partijen nemen met deze samenwerking hun maatschappelijke verantwoordelijkheid jegens hun directe omgeving. We zijn dan ook blij dat we hier onze bijdrage aan kunnen leveren.”

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief