Oppermachtig Heracles leidt Vitesse naar slachtbank: 6-1

Geplaatst op 26 februari 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Zelden heeft een ploeg zo laf voetbal laten zien in Almelo. En Heracles maakte daar vanavond dankbaar gebruik van. De uitslag was van ongekende weelde. De Almeloërs bezorgden Vitesse vanavond een afslachting van jewelste: 6-1.

In de eerste helft was het lang het duel van de schoten uit de tweede lijn, maar toen Mark Looms zes minuten voor rust optimaal profiteerde van miscommunicatie tussen Slobodan Rajkovic en Eloy Room, ontspande zich een Arnhems foutenfestival en een daarmee samenhangende Almelose galavoorstelling. Vitesse, dat niet eens probeerde te voetballen, zich de hele wedstrijd beperkte tot lange ballen en positioneel zwaar door de ondergrens zakte, riep de afstraffing die volgde compleet over zich af. Vlak na rust startte Everton met een oogstrelend lobje het doelpuntenfestijn, dat pas in de slotfase werd afgesloten door Samuel Armenteros met een binnen gekopte hoekschop. Tussen de 2-0 en 6-0 door scoorden Mark-Jan Fledderus, met een afdraaiend afstandsschot, en schoot Willie Overtoom twee penalty’s binnen nadat Everton even zo vaak onderuit werd gehaald binnen het strafschopgebied.

De Almelose aanhang zette het vaste repertoire in, dat vaak alleen bij topclubs te horen is. Van ‘zij krijgen voetballes’ tot de wave: de supporters vierden het feestje geheel passend bij het unicum dat zich voltrok in het eigen voetbaltheater. Heracles had  immers geen kind aan het erbarmelijk slechte Vitesse, dat in de slotfase nog een doelpunt maakte via Guram Kashia, maar geheel logisch niet eens aanstalten durfde te maken om te juichen. Het Arnhemse spel was amateuristisch, het Almelose professioneel en de 6-1 afstraffing daardoor zelfs een vanzelfsprekendheid.

Heracles Almelo – Vitesse 6-1 (1-0)
39. Room (e.d.) 1-0, 49. Everton 2-0, 59. Fledderus 3-0, 69. Overtoom 4-0 (pen.), 75. Overtoom 5-0 (pen.), 83. Kashia 6-0 (e.d.), 90+2. Kashia 6-1
Toeschouwers: 8.475