Antoine van der Linden wil voorlopig stap voor stap verder

Geplaatst op 20 maart 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Door de overwinning op sc Heerenveen staat Heracles negende, op vier punten van een plek die recht geeft op deelname aan de Play-Offs. ‘Het is duidelijk dat we op dit moment goed bezig zijn. Er zijn ploegen met een hogere begroting dan de onze, die maar wat graag met onze positie zouden willen ruilen’, weet Antoine van der Linden.

Hoewel de Almeloers de eerste helft al veel beter waren, een makkelijke wedstrijd leken te spelen, werd het toch nog even spannend, beseft ook Van der Linden. ‘Het leek misschien een gemakkelijke wedstrijd, maar sc Heerenveen is toch een tegenstander met veel dreiging voorin. Wanneer je de kansenverhouding bekijkt, denk ik dat we wel verdiend gewonnen hebben. Na de voorsprong maak je het jezelf nog even moeilijk, maar scoor je vervolgens op een fantastische wijze de 2-1. Wanneer het dan na rust 4-1 wordt, weet je dat wanneer er geen gekke dingen meer gebeuren je gaat winnen.’

Vervolg
De 4-2 tegen sc Heerenveen is de vierde overwinning op rij, Heracles is de ploeg in vorm en dus kan volgens Van der Linden het seizoensdoel verlegd worden. ‘We wilden ons in eerste instantie veilig spelen, dat is inmiddels gelukt. Het is nu zaak voor een mooi vervolg te zorgen, daarbij kunnen we onze doelstelling verleggen. Vandaag wilden we Heerenveen passeren op de ranglijst. We gaan nu van wedstrijd naar wedstrijd. Ik denk dat we ons zelf in het begin van het seizoen te kort hebben gedaan. Nu valt het kwartje vaker de goede kant op.’

Play-offs
Nu Heracles de play-off-plaatsen in het vizier heeft, kan het seizoen een mooi slot krijgen en is zelfs een evenaring van de prestaties van afgelopen seizoen mogelijk. Van der Linden blijft voorzichtig: ‘Het is duidelijk dat we op dit moment goed bezig zijn. Er zijn ploegen met een hogere begroting dan de onze, die maar wat graag met onze positie zouden willen ruilen. We bekijken het stap voor stap en proberen het zo lang mogelijk vol te houden.’