Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Heracles koestert kostbaar punt in en tegen Groningen

Geplaatst op 27 januari 2018 door   ·   2 Reacties

GRONINGEN/ALMELO – Twee keer achter komen en ook twee keer langszij komen, het voelde voor Heracles vanavond als winnen. Het werd in en tegen Groningen 3-3.

De laatste en gelijkmakende goal van Robin Pröpper dik tien minuten voor tijd was een bijzondere, vermoedelijk bedoeld als voorzet, maar via de binnenkant van de paal werd het de derde treffer van de Almeloërs, die hierdoorhun derde punt van dit seizoen in een uitwedstrijd kunnen noteren. En de Groningers in het klassement achter zich laten.

De bedoeling van Pröpper was een strakke voorzet op centrumspits Vincent Vermeij, maar hij raakte de bal volledig verkeerd, met de gelijkmaker tot gevolg. Het was een mirakel, zoals de hele tweede helft, waarin Heracles met veel drang naar voren een achterstand van 1-3 bij rust wist goed te maken.

Veel fout
In de eerste helft had Groningen afstand genomen. Na de openingsgoal van de Groningse midvoor Tom van Weert scoorde Heracles via Jamiro Monteiro nog wel de 1-1, maar daarna ging er van alles mis in organisatie en coördinatie, met veel persoonlijke fouten, waarvan het zeker niet geweldige Groningen maximaal profiteerde, op psychologisch belangrijke momenten, kort voor rust, in de 43-ste en 45-ste minuut door Jesper Drent en in het rustsignaal Minoun Mahi.

Kruidenthee
Na de thee (vermoedelijk kruidenthee) kwam er een fanatiek Heracles op het veld. Het leidde meteen tot een rimramkopbal van Jeff Hardeveld, die doelman Sergio Padt nog wist te pareren. Na zo’n twintig minuten was-ie er dan toch, de aansluitingstreffer, toen Vemeij uit een scrimmage voor de goal raak prikte. Heracles ha het initiatief, de na een blessure in de tweede helft ingevallen Brandley Kuwas bereidde veel voor en kreeg ook zelf een schone mogelijkheid, maar het leek erbij te blijven. Tot die wonderlijke gelijkmaker van Pröpper, waarmee de Almeloërs kregen waar ze zeker gezien de tweede helft ook recht op hadden.

Groningen–Heracles 3-3 (3-1)
Scoreverloop: 28 Van Weert 1-0, 34 Monteiro 1-1, 43 Drost 2-1, 45 Mahi 3-1, 63 Vermeij 3-2, 78 Pröpper 3-3
Opstelling Groningen: Padt, Te Wierik, Memisevic, Van Nieff (66 Larsen), Warmerdam, Drost, Reis, Mahi (61 Bacuna), Van de Looi, Doan (82 Veldwijk), Van Weert
Opstelling Heracles: Castro, Breukers Pröpper, Wuytens, Hardeveld, Monteiro (46 Gladon), Jakubiak, Van Ooijen, Darri (46 Kuwas), Vermeij, Peterson
Arbiter: Higler.
Geel: Doan en Memisevic (Groningen) Breukers, Hardeveld en Van Ooijen (Heracles)

Delen is sportief

Reacties (2)

 1. Piet says:

  Heracles had met winst uit de Groningse Euroborg kunnen vertrekken ware het niet – het wordt langzamerhand eentonig – dat Breukers en Castro driftig in de fout gingen. Breukers dekte niet door op v. Weert, waardoor hij vrij kwam en boem, 1-0
  De foutieve uittrap van Castro resulteerde in een tegen aanval van Groningen waarbij Drost uiteindelijk kon binnen tikken.
  Zo gaat het iedere week heel frustrerend voor de supporters.
  Natuurlijk is een 1-1 resultaat niet echt slecht in Groningen maar het hadden verdorie drie (3) punten kunnen zijn.

 2. Jeroen says:

  Ja na 34 minuten was het 1-1 en toen moesten er nog ruim 56 minuten gespeeld worden! De 3-3 was een terechte uitslag. Blijkbaar is het bij Heracles zo dat ze pas beginnen te voetballen bij een achterstand. De gelijkmaker van Propper was een toevalstreffer en geen bewuste trap. Hij zal zo’ n goal nooit meer maken in zijn loopbaan. Tegen dit zwak Groningen moet je 3 punten pakken en dat had er wel ingezeten. Vermeij alleen voor doelman Padt had hij als spits moeten afmaken.
Archief