Heracles koestert kostbaar punt in en tegen Groningen

Geplaatst op 27 januari 2018 door   ·   2 Reacties

GRONINGEN/ALMELO – Twee keer achter komen en ook twee keer langszij komen, het voelde voor Heracles vanavond als winnen. Het werd in en tegen Groningen 3-3.

De laatste en gelijkmakende goal van Robin Pröpper dik tien minuten voor tijd was een bijzondere, vermoedelijk bedoeld als voorzet, maar via de binnenkant van de paal werd het de derde treffer van de Almeloërs, die hierdoorhun derde punt van dit seizoen in een uitwedstrijd kunnen noteren. En de Groningers in het klassement achter zich laten.

De bedoeling van Pröpper was een strakke voorzet op centrumspits Vincent Vermeij, maar hij raakte de bal volledig verkeerd, met de gelijkmaker tot gevolg. Het was een mirakel, zoals de hele tweede helft, waarin Heracles met veel drang naar voren een achterstand van 1-3 bij rust wist goed te maken.

Veel fout
In de eerste helft had Groningen afstand genomen. Na de openingsgoal van de Groningse midvoor Tom van Weert scoorde Heracles via Jamiro Monteiro nog wel de 1-1, maar daarna ging er van alles mis in organisatie en coördinatie, met veel persoonlijke fouten, waarvan het zeker niet geweldige Groningen maximaal profiteerde, op psychologisch belangrijke momenten, kort voor rust, in de 43-ste en 45-ste minuut door Jesper Drent en in het rustsignaal Minoun Mahi.

Kruidenthee
Na de thee (vermoedelijk kruidenthee) kwam er een fanatiek Heracles op het veld. Het leidde meteen tot een rimramkopbal van Jeff Hardeveld, die doelman Sergio Padt nog wist te pareren. Na zo’n twintig minuten was-ie er dan toch, de aansluitingstreffer, toen Vemeij uit een scrimmage voor de goal raak prikte. Heracles ha het initiatief, de na een blessure in de tweede helft ingevallen Brandley Kuwas bereidde veel voor en kreeg ook zelf een schone mogelijkheid, maar het leek erbij te blijven. Tot die wonderlijke gelijkmaker van Pröpper, waarmee de Almeloërs kregen waar ze zeker gezien de tweede helft ook recht op hadden.

Groningen–Heracles 3-3 (3-1)
Scoreverloop: 28 Van Weert 1-0, 34 Monteiro 1-1, 43 Drost 2-1, 45 Mahi 3-1, 63 Vermeij 3-2, 78 Pröpper 3-3
Opstelling Groningen: Padt, Te Wierik, Memisevic, Van Nieff (66 Larsen), Warmerdam, Drost, Reis, Mahi (61 Bacuna), Van de Looi, Doan (82 Veldwijk), Van Weert
Opstelling Heracles: Castro, Breukers Pröpper, Wuytens, Hardeveld, Monteiro (46 Gladon), Jakubiak, Van Ooijen, Darri (46 Kuwas), Vermeij, Peterson
Arbiter: Higler.
Geel: Doan en Memisevic (Groningen) Breukers, Hardeveld en Van Ooijen (Heracles)