Zaterdag 22 februari 2020
Twentesport

Heracles haalt Quagliata en Burgzorg en Dessers blijft

Geplaatst op 31 januari 2020 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Met het contracteren van Giacomo Quagliata en Delano Burgzorg heeft Heracles een nieuwe linksback en een nieuwe buitenspeler in de gelederen. De 19-jarige verdediger komt over van FC Pro Vercelli 1892 en de 21-jarige aanvaller op huurbasis van Spezia Calcio Bovendien blijft spits Cyriel Dessers, in elk geval tot het einde van dit seizoen in Almelo.

Na het afketsen van een transfer van Dessers naar de Italiaanse clun SPAL of het hoger aangeslagen Celta de Vigo betekent dat de topscorer in elk geval dit seizoen afmaakt in Almelo, wat al de verwachting was. Toont hij vormbehoud en blijft hij scoren, dan is een transfer na dit seizoen zo goed als zeker, misschien voor nog wel meer dan de vijf miljoen die Heracles afgelopen week vroeg.

Quagliata
De jonge Quagliata heeft een contract getekend tot medio 2022 met een optie voor nog een seizoen. Hij geldt als een groot talent en is de beoogde opvolger Lennart Czyborra; de linksachter-positie is nu weer dubbel bezet. ‘Giacomo krijgt bij ons de tijd om door te groeien’, zegt technisch manager Gilissen.

Burgzorg
De meer ervaren Burgzorg, die ook voor De Graafschap uitkwam, speelt het komende halfjaar op huurbasis voor Heracles Almelo, maar in het contract staat wel een optie tot koop. Hij is voorin op meer posities inzetbaar. Gilissen: ‘In de zomer waren we al dichtbij het aantrekken van Delano. Toen maakte hij een andere keuze. Hij heeft aangegeven nu alsnog graag naar Heracles Almelo te willen. We zijn blij dat we hem kunnen huren en daarbij ook de mogelijkheid hebben hem in de zomer definitief over te nemen.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief