Heracles loopt in de slotseconde twee punten mis

Geplaatst op 19 augustus 2017 door   ·   3 Reacties

HEERENVEEN – Het was van meet af aan duidelijk dat Heracles vanavond van plan was Heerenveen het spel te laten maken, om zelf via de counter mogelijkheden te creëren. Inderdaad, het vorige week tegen Ajax met succes beproefde concept. Het bracht de Almeloërs op 0-1 bij rust, maar in de allerlaatste seconde van de blessuretijd werd het 1-1. Ongelukkig voor Heracles natuurlijk, maar niet onverdiend voor Heerenveen.

Heerenveen mocht dus van Heracles komen, maar werd nabij de zestienmeterlijn keurig opgevangen. Wel kreeg de thuisploeg in de eerste helft een aantal kansen, met name door toedoen van de regelmatig vrij oprukkende rechtsback Dumpfries, wiens tegenspeler Brahim Darri niet van plan bleek mee te verdedigen en wellicht daarom in de rust plaats moest maken voor Kristoffer Peterson. Ook de vrije trappen van Stijn Schaars waren niet ontbloot van gevaar, maar doelman Bram Castro was wéér een uitblinker aan Almelose zijde.

Met enig geluk

Ondanks het fanatieke pressiespel van Heerenveen en de ruggesteun van het thuispubliek in het Abe Lenstra-stadion stichtte ook Heracles in de omschakeling regelmatig gevaar. Het noopte de Friezen tot het gebruikmaken van de noodrem, wat al voor rust tot gele kaarten leidde, voor Höegh en Ödegaardhoudt. De laatste hield de snelle Brandly Kuwas onreglementair tegen die bij uitval twee man passeerde en op weg was de score open te breken. Dat deed wel Robin Pröpper op slag van rust, met enig geluk, want uit een half mislukte corner, maar ook die doelpunten tellen.

Herhaling van zetten

In de tweede helft was het een herhaling van zetten, Heracles verdedigde, Heerenveen viel aan, zonder heel gevaarlijk te worden. Wel werd er gescoord, maar die treffer in de zeventigste minuut werd terecht afgekeurd vanwege een aanvallende overtreding. En dus hielden de Almeloërs moeiteloos stand, zo leek het, want in de derde van vier minuten ging het dus alsnog mis voor de ploeg van trainer John Stegeman, die zijn honderdste wedstrijd als teamchef derhalve niet met een overwinning kon vieren.

Heerenveen-Heracles: 1-1 (0-1)
Scoreverloop: 45 Pröpper 0-1, 93 Mihaljovic 1-1
Scheidsrechter: Van der Graaf
Gele kaarten: : Ödegaard, Høegh, Woudenberg (allen Heerenveen)
Opstellingen Heracles: Castro, Breukers, Pröpper, Hardeveld, Van Hintum, Van Ooijen, Pelupessy, Niemeijer (67 Monteiro), Kuwas (89 Navratil), Gladon, Darri (46 Peterson)
Opstelling Heerenveen: Van der Steen, Dumfries, Höegh, Van Aken, Woudenberg, Schaars, Kobayashi (74 Veerman), Thorsby (60 Rojas), Ödegaard, Reza, Zeneli (74 Mihajlovic)