Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Heracles loopt in de slotseconde twee punten mis

Geplaatst op 19 augustus 2017 door   ·   3 Reacties

HEERENVEEN – Het was van meet af aan duidelijk dat Heracles vanavond van plan was Heerenveen het spel te laten maken, om zelf via de counter mogelijkheden te creëren. Inderdaad, het vorige week tegen Ajax met succes beproefde concept. Het bracht de Almeloërs op 0-1 bij rust, maar in de allerlaatste seconde van de blessuretijd werd het 1-1. Ongelukkig voor Heracles natuurlijk, maar niet onverdiend voor Heerenveen.

Heerenveen mocht dus van Heracles komen, maar werd nabij de zestienmeterlijn keurig opgevangen. Wel kreeg de thuisploeg in de eerste helft een aantal kansen, met name door toedoen van de regelmatig vrij oprukkende rechtsback Dumpfries, wiens tegenspeler Brahim Darri niet van plan bleek mee te verdedigen en wellicht daarom in de rust plaats moest maken voor Kristoffer Peterson. Ook de vrije trappen van Stijn Schaars waren niet ontbloot van gevaar, maar doelman Bram Castro was wéér een uitblinker aan Almelose zijde.

Met enig geluk

Ondanks het fanatieke pressiespel van Heerenveen en de ruggesteun van het thuispubliek in het Abe Lenstra-stadion stichtte ook Heracles in de omschakeling regelmatig gevaar. Het noopte de Friezen tot het gebruikmaken van de noodrem, wat al voor rust tot gele kaarten leidde, voor Höegh en Ödegaardhoudt. De laatste hield de snelle Brandly Kuwas onreglementair tegen die bij uitval twee man passeerde en op weg was de score open te breken. Dat deed wel Robin Pröpper op slag van rust, met enig geluk, want uit een half mislukte corner, maar ook die doelpunten tellen.

Herhaling van zetten

In de tweede helft was het een herhaling van zetten, Heracles verdedigde, Heerenveen viel aan, zonder heel gevaarlijk te worden. Wel werd er gescoord, maar die treffer in de zeventigste minuut werd terecht afgekeurd vanwege een aanvallende overtreding. En dus hielden de Almeloërs moeiteloos stand, zo leek het, want in de derde van vier minuten ging het dus alsnog mis voor de ploeg van trainer John Stegeman, die zijn honderdste wedstrijd als teamchef derhalve niet met een overwinning kon vieren.

Heerenveen-Heracles: 1-1 (0-1)
Scoreverloop: 45 Pröpper 0-1, 93 Mihaljovic 1-1
Scheidsrechter: Van der Graaf
Gele kaarten: : Ödegaard, Høegh, Woudenberg (allen Heerenveen)
Opstellingen Heracles: Castro, Breukers, Pröpper, Hardeveld, Van Hintum, Van Ooijen, Pelupessy, Niemeijer (67 Monteiro), Kuwas (89 Navratil), Gladon, Darri (46 Peterson)
Opstelling Heerenveen: Van der Steen, Dumfries, Höegh, Van Aken, Woudenberg, Schaars, Kobayashi (74 Veerman), Thorsby (60 Rojas), Ödegaard, Reza, Zeneli (74 Mihajlovic)

Delen is sportief

Reacties (3)

  1. Jeroen says:

    Peterson had in de 2e helft de wedstrijd in het slot kunnen gooien door de vrije doortocht doeltreffend af te ronden. Toen zijn de 2 punten weggegeven niet in de laatste seconden. Dat was meer een bal op goed geluk, dan een echt uitgespeelde aanval. Niet dat Heracles, gezien de wedstrijd, de 3 punten echt verdiende, maar als je zo dicht bij bent mag je het niet meer in de laatste seconden weggeven.

  2. piet says:

    Over de gehele wedstrijd gerekend was de 1-1 stand de juiste stand. Natuurlijk had ook ik liever de drie punten mee genomen naar Almelo. Toch wil ik het gezegd hebben dat als Breukers met al zijn ervaring goed had opgelet en de juiste inschatting gemaakt had, die tegengoal nooit was gevallen. De wedstrijden die ik tot op heden deze jaargang gezien heb (voorbereiding + competitie) ik Breukers niet in goeden doen vind en vond. Als Stegeman dat met mij eens is geeft hij komende zaterdag Wout Droste een kans tegen Excelsior

  3. Jeroen says:

    Pispaal Breukers is gevonden Piet, ik vind dat te makkelijk. Hij speelde daarvoor wel aardig en had Zeneli aardig in bedwang kunnen houden. Laat Droste maar zien dat hij er in moet staan. De 1-1 was een inschattingsfout en slechte timing van hem. Ook voordat de bal over hem heen stuiterde, had Propper in het kopduel Veerman al een slag verloren.
Archief